Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Zaključali" reket

Cedevita na krilima fantastičnog Jacksona drugi put slavila u Eurokupu

U visokom ritmu su Rusi otvorili utakmicu, da bi u drugom poluvremenu bili "pometeni" s parketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu petog kola A skupine Eurokupa košarkaši Cedevite su u dvorani II Doma sportova pobijedili ruski Nižnji Novgorod 92:77 osvojivši važne bodove u borbi za prolaz u drugi krug natjecanja.

Cedevita nakon četiri odigrane utakmice ima po dvije pobjede i poraza, kao i ruski sastav, te Lietkabelis, dok je u vodstvu Gran Canaria sa četiri pobjede.

Bila je to utakmica u kojoj je Cedevita gubila 16 koševa razlika, a na koncu velikim preokretom stigla do pobjede od 15 koševa.

Uraganski početak Rusa

Gosti su odlično ušli u utakmicu i nakon pet minuta igre imali su sedam koševa viška (15:8). Nakon devet minuta igre ruski sastav je imao devet koševa prednosti (28:19), a do kraja prve dionice i plus 11 (33:23). Rusi su u prvih 10 minuta za tricu šutirali fantastičnih 7/8. U 18. minuti Nižnji je poveo velikih 47:31, uz čak devet trica. Cedevita je do poluvremena uspjela smanjiti na minus deset (42:52).

Momčad Veljka Mršića u trećoj četvrtini je ipak uspjela malo ublažiti zaostatak, pa je u zadnjih 10 minuta ušla sa zaostatkom 59:66, a potom serijom 9:0 stigla do drugog vodstva na utakmici (68:66) nakon početnih 2:0. Velikim preokretom domaćin je tri i pol minute prije kraja utakmice povećao prednost na 77:69, a minutu kasnije imao je i 79:69. Do konca susreta Cedevita je pobjegla na velikih 15 koševa prednosti za važnu pobjedu.

Hrvatski sastav je u prvom poluvremenu primio čak 52 koša uz devet trica, dok je u drugom poluvremenu primio 25 koševa. U nastavku je obrana napokon proradila i to se pokazalo ključnim.

Briljantni Jackson

Cedevitu su do pobjede predvodili Pierre Jackson sa 38 koševa i pet asistencija, te Miro Bilan sa 18 koševa i 11 skokova. Kod gostiju su najefikasniji bili Ivan Strebkov sa 21 i DeAndre Kane sa 15 koševa.

U drugom susretu iz ove skupine Gran Canaria je na gostovanju pobijedila MZT Skoplje 98:75. Španjolce je predvodio Kyle Kuric sa 19 koševa, dok hrvatski reprezentativac Darko Planinić nije nastupio. U redovima MZT-a najviše koševa zabio je Josh Scott, 22 koša uz 12 skokova.

Na ljestvici skupine vodi Gran Canaria sa četiri pobjede, Cedevita, Nižnji i Lietkabelis imaju po dvije pobjede i dva poraza, dok je na začelju MZT sa četiri poraza.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider