Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Puno je tu stvari

VIDEO Dragan Bender otvoreno o aferi s tenisicama i budućnosti u reprezentaciji

CroatianSports.com uhvatio je Dragana Bendera nakon utakmice u ponedjeljak navečer između Los Angeles Clippersa i Phoenix Sunsa, a hrvatski košarkaš prokomentirao je stvari vezane za NBA i reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dragan Bender odigrao je samo četiri minute u porazu protiv Clippersa, završivši utakmicu bez poena. 19-godišnji hrvatski košarkaš nakon susreta je progovorio o aferi s tenisicama, odnosu s Hrvatskim košarkaškim savezom i svojoj budućnosti u reprezentaciji.

''Nakon što sam došao u reprezentaciju, bilo je očigledno da će doći do te točke kad će se pojaviti problem. Razgovarao sam s ljudima iz saveza oko toga i rekli su da će to riješiti. Nakon toga sam otišao u kamp Adidasa u Treviso, a kad sam se vratio ponovio sam istu stvar. Bilo je to dva tjedna prije Svjetskog prvenstva U19. Stvarno sam vjerovao da će se to riješiti. Čak je i Adidas poslao dva pisma savezu oko toga'', izjavio je Bender za CroatianSports.com te nastavio:

''Ali kad sam došao na prvenstvo, promijenili su mišljenje. Htjeli su da igram u Nike tenisicama i počeli govoriti o tome kako neću moći igrati za reprezentaciju dvije godine. Otišao sam doma i nisam se više htio petljati u to. Imao sam ugovor s Adidasom koji je potpisan još godinu dana prije toga, a HKS je tvrdio da su oni tek potpisali ugovor s Nikeom i da ga se moraju pridržavati. Znao sam da će biti problema, ali oni to nisu htjeli riješiti. Kao što sam rekao, nisam htio stvarati nikakve probleme, ali ljudi u savez su to trebali riješiti. Znali su da će doći do problema, a nisu ništa poduzeli.''

Nakon toga pojasnio je da li ga je tadašnji izbornik Aco Petrović kontaktirao oko Olimpijskih igara i je li pričao s nekim iz saveza o svojoj budućnosti u reprezentaciji.

''Nisam dobio poziv ni od njega ni od ikoga iz reprezentacije prošlo ljeto. Ja sam se odlučio izaći na ''draft'' i za to je bila potrebna priprema. Čuo sam neke priče iz Hrvatske o meni, da neću doći u reprezentaciju, da sam napravio ovo, ali istina je da sa mnom nitko nije kontaktirao.''

O budućnosti u reprezentaciji bio je jasan.

''Eurobasket je zasad daleko, ali definitivno se u budućnosti vidim u reprezentaciji. Naravno, sve je na ljudima koji vode savez. Ako me pozovu, igrat ću. To bi bila velika čast za mene'', izjavio je Bender te otkrio kako bi radije osvojio zlatnu medalju s Hrvatskom nego NBA naslov.

Četvrti izbor NBA ''drafta'' također je komentirao svoju ljubav prema Hajduku, omiljenog košarkaša Tonija Kukoča i razliku između Europe i NBA-a, a što je sve rekao možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider