Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oduševljen Zagrebom

Sin legendarnog košarkaša najavio velike stvari: 'Volio bih igrati za Hrvatsku'

Košarkaši Cedevite odrađuju pripreme za novu sezonu, a među njima je i novi playmaker David Stockton...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sin legendarnog košarkaša Utah Jazza Johna Stocktona u Zagrebu je tek tri dana, no podijelio je prve dojmove o svom novom klubu i nadolazećoj sezoni.

"Ovdje je fantastično. Ovo je sjajna država. Nikad nisam bio ovdje. Grad je sjajan, suigrači su sjajni, a klub je vrhunski. Počašćen sam i spreman sam za početak sezone", rekao je u uvodu Stockton.

David ima hrvatske korijene pa bi mogao dobiti i hrvatsko državljanstvo.

"Mislim da imam rođake u Dubrovniku. Moja obitelj je vrlo uzbuđena i grupa od oko 80 Hrvata u SAD-u veseli se dolasku u posjete u Hrvatsku kako bi vidjeli zemlju iz koje potječu."

Kako je otac reagirao na potpis za Cedevitu?

"Bio je sretan. Ovo je sjajna momčad i odlično mjesto za igrati košarku. Ovo je sjajno mjesto za moj prvi posao u Europi. Sviđa mi se ovdje. Volim grad i moj tata bit će sretan da dođe ovdje u posjetu."

Stocktonu nisu svi igrači Cedevite nepoznanica. Vrlo dobro poznaje Duju Dukana, s kojim je dobar prijatelj.

"On je sjajan dečko. Bili smo zajedno u momčadi godinu i pol. Dobro ga poznajem i vrlo je ljubazan, pomaže mi s jezikom i s ostalim stvarima. Sjajno je što je ovdje i mislim da ćemo se dobro zabaviti."
Ovo će biti prvi puta da se Stockton susreće s europskom košarkom. Dosad je igrao samo u NCAA-u, NBA ligi i NBDL ligi.

"Sve je teško. Moraš biti spreman na promjene i bez obzira što se dogodi moraš dati sve od sebe i igrati dobro. Na kraju dana, sve je ovo košarka koju igram cijeli život i uzbuđen sam da što prije počnem."

S Cedevitom Stockton cilja visoko.

"Svaki put kad izađeš na teren želiš pobijediti u utakmici. Želimo ove sezone osvojiti Eurokup, ABA ligu i Prvenstvo Hrvatske."

S obzirom da može dobiti hrvatsko državljanstvo, postoji mogućnost, u slučaju da ga izbornik odluči pozvati, da Stockton pomogne i reprezentaciji Hrvatske na deficitarnoj poziciji playmakera.

"Volio bih igrati za Hrvatsku. Učinio bih svoju obitelj ponosnom. Prema onome što sam vidio, Hrvatska ima odličnu momčad. Mislim da su pred tom reprezentacijom velike stvari i volio bih biti dio toga."

David Stockton je trenutno u Zagrebu sam, no to je samo privremeno.

"Imam suprugu i sina. Doći će za nekoliko tjedana i oni su također uzbuđeni da vide grad", zaključio je novi playmaker Cedevite.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider