Košarka
SPORTOVI
Košarka
Informirao Amerikance

Dario Šarić: Napravit ću nešto veliko u Philadelphiji

Šarić je američke novinare odmah upoznao sa svojim kvalitetama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaš Dario Šarić (22) i službeno je postao član Philadelphia 76-ersa, potpisao je dvogodišnji ugovor s ovom NBA momčadi.

"Oduševljeni smo što konačno možemo objaviti dugoočekivanu vijest o potpisivanju ugovora sa Šarićem. Naš će se klub okoristiti Darijevim fizičkim razvojem i igračkim sazrijevanjem u Hrvatskoj i Turskoj u posljednje dvije godine", izjavio je predsjednik košarkaških operacija u Sixersima Bryan Colangelo.

Podsjetimo, Šarića je kao 12. na draftu prije dvije godine izabrao Orlando Magic, ali ga je istoga dana proslijedio u Philadelphiju koja ga je bila spremna čekati dvije godine, koliko je naš igrač odlučio provesti u Europi prije odlaska u NBA.

Prošloga tjedna Šarić je bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) kvalifikacijskog turnira u Torinu na kojemu je Hrvatska izborila plasman na Olimpijske igre, a 22-godišnjak je nakon toga ispunio obećanje koje je dao čelnim ljudima Sixersa.

"Obećao sam da ću doći ovamo nakon dvije godine. Jako sam sretan što sam tu i što ću se pridružiti ovoj momčadi. Napravit ću sve da razveselim ovaj grad", rekao je Šarić novinarima na aerodromu nakon slijetanja.

Reprezentativac Hrvatske američke novinare odmah je upoznao sa svojim kvalitetama.

"Mogu napraviti nešto veliko iako je teško govoriti o sebi. Imam dobar šut, za svoju visinu vodim loptu prilično dobro, ako me čuva sporiji igrač od mene, mogu iskoristiti svoju brzinu te mogu s manjim igračima lakše igrati."

Philadelphia će za ovaj transfer turskom Efesu platiti 650.000 dolara, što je maksimalni iznos koji mogu platiti. Prošle sezone Philadelphia je ostvarila omjer pobjeda i poraza 10-72 s kojim je bila najslabija u čitavoj ligi, a vrlo slabe bile su i prethodne dvije sezone, 2013./14. s omjerom 19-63 i 2014./15. s 18-64.

No dolaskom Šarića i ovogodišnjeg prvog picka drafta Bena Simmonsa to bi se trebalo promijeniti. Neki američki mediji skeptični su mogu li Šarić i Simmons zajedno igrati u prvoj petorci budući da su igrači sličnih karakteristika.

"Mislim da imamo slične sposobnosti i nije važno na kojoj poziciji igram. Ako imate pet igrača koji se dobro razumiju na parketu i pomažu jedni drugima, nije važno koju poziciju pokrivate", rekao je Šarić.

Inače, Sixersi su u svojoj povijesti tri puta bili NBA prvaci, 1955. kao Syracuse Nationalsi te 1967. i 1983. kao Sixersi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider