Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drugi put zaredom

Ide po nagradu za rookieja godine: Novo veliko priznanje za Šarića

Dario Šarić je drugi mjesec zaredom najbolji rookie Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić je i drugi mjesec zaredom najbolji rookie mjeseca Istočne konferencije. U ožujku je predvodio sve novake s 18.4 koša po utakmici, a bio je i drugi skakač (7.4) i četvrti asistent (3.4). Imao je najviše ubačaja iz igre (115) i pogođenih slobodnih bacanja (54), dok je u broju pogođenih trica bio treći (28).

U utakmici protiv Chicago Bullsa pao je i rekord karijere kada je ubacio 32 koša. Postao je prvi rookie 76ersa nakon Allena Iversona koji je u 20 uzastopnih utakmica ubacio najmanje deset koševa. Ukupno je sedam puta u ožujku Dario ubacivao više od 20 koševa, a dva je puta ostvario double-double učinak.

Osim protiv Bullsa, istaknuo se i u pobjedi protiv favoriziranih Boston Celticsa kojima je ubacio 23 koša uz šest skokova i četiri asistencije. Lakersima je ubacio 29 koševa uz sedam skokova i pet asistencija, dok je protiv Knicksa zabio 21 uz deset skokova.

Ovaj izbor je još jedan veliki korak prema nagradi za rookieja godine koja mu teško može izmaknuti. To je priznao i njegov suigrač Joel Embiid, kamerunski centar koji je bio prvi favorit za nagradu prije nego ga je ozljeda ograničila na 31 utakmicu u sezoni.

Na Zapadu je nagradu osvojio igrač Sacramento Kingsa Buddy Hield, koji je ovu nagradu već osvojio u prosincu, ali kao igrač New Orleans Pelicansa. 23-godišnji bek je u ožujku bio na prosjeku od 14.1 koša uz 42.5 posto šuta za tricu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider