Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tek peti u povijesti

Čudesan podvig: LeBron ušao u odabrano društvo NBA velikana!

Najbolji košarkaš današnjice, LeBron James, je u noći s utorka na srijedu postao tek peti čovjek u povijesti NBA lige koji je zabijao najmanje 10 poena u 500 uzastopnih utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

James je do ovog velikog ostvarenja došao krajem prve četvrtine, kada je zakucavanjem pospremio promašaj Norrisa Colea. James se tako pridružio Kareem Abdul-Jabbaru (787 i 508 utakmica), Michaelu Jordanu (886), Karlu Maloneu 575 i Mosesu Maloneu (526) kao jedinim košarkašima koji su prešli magičnu granicu od 500 uzastopnih utakmica s najmanje 10 koševa.

Serija Jamesa započela je još 6. siječnja 2007. godine, večer nakon što je Milwaukeeju ubacio osam koševa. James se, tada u dresu Clevelanda, popravio dan kasnije i ubacio 19. Dosada je u 898 utakmica išao preko 10 poena, a odigrao ih je 907 u NBA ligi.

Spomenimo i gotovo bizaran podatak da James ima više utakmica u kojima je ubacio najmanje 50 poena (9), nego onih u kojima je ubacio manje od 10 (8)!  (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider