Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čeka se odgovor

Aco Petrović: Za vas imamo 4 milijuna kuna, izjasnite se do petka

''Ako do petka ujutro četvorica igrača ne pristanu na isplatu 50 posto njihovih potraživanja do 1. rujna, te još 25 posto u ratama, Cibona se okreće jedinom preostalom, crnijem i trnovitijem putu'', poručio je Aleksandar Petrović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad se prije 11 dana prihvatio misije za spas posrnulog košarkaškog velikana iz Savske, Aleksandar Petrović je bio pun optimizma. Vjerovao je tada da će već imati riješen problem blokade kluba pri Fibi, aktiviranu od četvorice bivših igrača kojima je klub ostao dužan 8 milijuna kuna.

No, do današnjeg dana, nakon nekoliko rundi pregovora, Petrović od Marka Tomasa, Damira Markote, Gorana Vrbanca i Gordana Giričeka nije dobio unisoni, pozitivan odgovor na ono što im je ponuđeno.

"Ponuda Cibone je na stolu još tri dana. Ako do petka ujutro ne budemo imali uniformiran odgovor, Cibona se okreće jedinom preostalom scenariju. Vjerovnicima je ponuđena isplata 50 posto svih dugova, glavnice, kamata i troškova pokretanja postupka kod Fibe. Taj bi iznos na račune vjerovnika bio uplaćen do 1. rujna. Ostatak ulazi u proces koji bi bio definiran datumima, a vjerovnicima bi bilo isplaćeno još 25 posto od preostalih potraživanja. Od prvog do današnjeg dana smo nudili isto. Možda je netko stekao dojam da se može nešto više isčupati, ali više novca nema. Ovog trenutka Cibona raspolaže s ta četiri milijuna kuna za rješavanje blokade na Fibi", izjavio je Petrović na konferenciji za medije.

Nije ultimatum nego...

Glavni Cibonin operativac ističe da se ne radi ni o kakvom ultimatumu.

"Cibona ima pravo znati kojim će smjerom krenuti. Opcija A, ako nema blokade Fibe, radimo momčad na jedan način. Opcija B, ako se ne dogovorimo, pravnici i financijski stručnjaci će vam reći kojim putem će Cibona krenuti. Što se vjerovnika tiče, to je kudikamo lošija opcija od ovih 75 posto koji su ovog trenutka na stolu", tvrdi Petrović.

Nakon vijesti da je Cibona dogovorila isplatu dugova s prošlosezonskim američkim razigravačem Jerelom Blassingameom, pojavile su se špekulacije da Cibona opet više računa vodi o stranim, nego o domaćim igračima.

"To nije točno. On je bio izrazito korektan. Mogao se prvog dana priprema pojaviti i aktivirati ugovor za sljedeću sezonu, ali to nije napravio. On se odrekao ugovora vrijednog 240.000 dolara i na taj način skinuo Ciboni omču oko vrata", istaknuo je Petrović.

Prema njegovim tvrdnjama nijedan od četvorice vjerovnika nije izričito rekao da je protiv dogovora, dok je jedan već pristao na Cibonine uvjete. Međutim, ne pristanu li i preostala trojica, svi će se opet naći u istoj poziciji u kojoj su i danas, a Petrović će morati revidirati svoj ambiciozan plan oporavka.

Tko stiže u klub?

O odgovoru četvorice vjerovnika ovisi hoće li Cibona moći dovesti mladog hrvatskog reprezentativca Borisa Baraća iz Širokog i vratiti svog nekadašnjeg igrača, 24-godišnjeg šutera Svena Smajlagića.

"I treneri su zaslužili znati na čemu su, kakvu će momčad imati, jer se radi o dva potpuno različita koncepta. Zbog toga paralelno pregovaram s nekim igračima, kako bi u slučaju negativnog raspleta Cibona imala koliko-toliko respektabilnu momčad koja bi uspjela zadovoljiti minimalne sportske ciljeve, a klub kupio vrijeme da se financijski konsolidira", dodao je.

Za Cibonu će zasigurno u sljedećoj sezoni zaigrati 17-godišnji, 210 cm visoki centar Ante Žižić, brat nekadašnjeg Ciboning centra Andrije Žižića, a Petrović je izvijestio da je klub odustao od dovođenja Žižićevog suigrača iz reprezentacije do 18 godina, Bjelovarčanina Luke Božića.

Unatoč nedavnom prelasku Marka Arapovića u Cedevitu, Cibona još uvijek ima niz mladih, vrlo darovitih košarkaša koji za Petrovića predstavljaju dodatan motiv da uspije u svojoj misiji za spas Cibone.

"Pogodio nas je odlazak Marka Arapovića, ali imamo još toliko dragulja da ne smijemo dozvoliti da se Cibona ugasi", rekao je Petrović i istaknuo da je spreman za sve rasplete.

"Spreman sam i na jednu i na drugu opciju. Prva je puno lakša i operativnija. U opciji B moram ponovno razgovarati s ljudima s kojima sam već razgovarao i vidjeti mijenja li se njihova pozicija, što se tiče ulaska u klub kroz funkciju u Upravnom odboru. To je duži i trnovitiji put, ali i to je tunel koji ima kraj", slikovit je bio Aco Petrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider