Košarka
SPORTOVI
Košarka
Obama na utakmici

Connecticut slavio u finalu NCAA lige: Četvrti naslov u 15 godina!

Košarkaši Connecticuta četvrti su put u povijesti osvojili naslov američkih sveučilišnih prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ovogodišnjem finalu NCAA lige, igranom na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu, Connecticut je pobijedio Kentucky sa 60-54. Sva svoja četiri naslova Huskiesi su osvojili od 1999. godine, a ovo im je drugi u posljednje četiri sezone. Zanimljivo je da su ga uzeli samo godinu dana nakon zabrane nastupa u završnici zbog lošeg prosjeka ocjena.

U ovogodišnjem su finalu Huskiesi praktički od samog početka bili u prednosti, u jednom su trenutku prvog poluvremena imali i plus od 15 koševa. Kentucky se vratio na samo poen zaostatka, ali bolje od toga nije mogao, a jedan od razloga je svakako čak 11 promašenih slobodnih bacanja.

"Ovo je pobjeda zajedništva. Uzeli smo naslov kao momčad i to je sjajno", poručio je trener Connecticuta Kevin Ollie.

No, unatoč momčadskoj igri, u sastavu Connecticuta se ipak posebno istaknuo jedan igrač - Shabazz Napier je zaključio utakmicu s 22 koša, šest skokova i tri asistencije. Ryan Boatright mu se priključio s 14, a Niels Giffey s deset poena. Kod Wildcatsa je prvo ime bio James Young s 20 koševa. (TS) 

NCAA, finale:

Connecticut (7) - Kentucky (8) 60-54 (Napier 22k, Boatright 14k / Young 20k)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider