Košarka
SPORTOVI
Košarka
Produžetak Memphisu

Clippersi vratili break, Oklahoma i Indiana u teškoj poziciji

Tri susreta NBA doigravanja odrađena su noćas, a do drugih pobjeda u seriji došli su Atlanta Hawksi i Memphis Grizzliesi. Los Angeles Clippersi uzvratili su Warriorsima za poraz u Staples Centreu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi nositelji Istoka, košarkaši Indiana Pacersa nalaze se u teškoj situaciji. Poraženi su i drugi put u tri utakmice i Atlanta ima priliku u četvrtoj utakmici na svom parketu doći do prve meč lopte. Kao i u prvoj utakmici u seriji kada je Atlanta stigla do breaka, tako je i u ovoj utakmici Hawkse predvodio raspoloženi Jeff Teague s 22 poena i deset asistencija.

Hawksi su pobjegli u drugom poluvremenu kada su uspjeli stvoriti prednost i Indiana se više nije vratila u utakmicu. Još jedan vrlo slab nastup imao je Roy Hibbert i Pacersima nije pomogla niti odlična večer Lancea Stephensona koji je imao 21 poen i 13 skokova. Loša vijest po Indianu je i ta da je samo dva puta od 2006. godine pobijedila u Atlanti i ukoliko izgubi i četvrtu utakmicu, bit će na rubu ispadanja.

Praktički u identičnoj situaciji nalazi se Oklahoma koja zaostaje 2:1 u seriji protiv Memphisa. Čvrsti Grizzliesi slavili su u trećem susretu nakon produžetka s 98:95 i tako su došli do prilike izboriti meč loptu ukoliko slave u sljedećem susretu na svom parketu.

Imao je Memphis pet minuta prije kraja deset poena prednosti, međutim Oklahoma se vratila serijom poena Kevina Duranta i Russella Westbrooka te izborila produžetak. Tamo je domaćin ipak bio mirniji i deset sekundi prije kraja ubačajima Courtneya Leeja s linije slobodnih bacanja osigurao pobjedu.

Mike Conley predvodio je Memphis s 20 poena, a po 16 su dodali Tony Allen i Zach Randolph. Udarni duo Oklahome Westbrook - Durant upisao je po 30 poena.

Clippersi su vratili break u seriji protiv Warriorsa pobjedom u Oaklandu 98:96. Blake Griffin bio je zaustavljen osobnim pogreškama u prvom susretu koji je Los Angeles i izgubio, no u naredna dva bio je sjajan i Clippersi su slavili.

U ovom dvoboju upisao je 32 poena uz osam skokova DeAndre Jordan je dodao 14 poena i 22 skoka, a Chris Paul 15 poena i deset asistencija što je bilo dovoljno za pobjedu. Kod domaćina 26 poena ubacio je Klay Thompson, a 16 poena i 15 asistencija upisao je Stephen Curry.

Upravo Curryjeve dvije trice u posljednjoj minuti vratile su Warriorse u igru, međutim sjajni razigravač Golden State nije bio precizan u posljednjem šutu koji je mogao odvesti utakmicu u produžetak.

NBA doigravanje, prvi krug, Istok:

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 98:85 (Teague 22p, 10as / Stephenson 21p, 13sk)

Atlanta vodi 2:1 u seriji

NBA doigravanje, prvi krug, Zapad:

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 98:95 produžetak (Conley 20p, 5sk / Westbrook 30p, 13sk, Durant 30p, 9sk)

Memphis vodi 2:1 u seriji

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 96:98 (Thompson 26p, 6sk / Griffin 32p, 8sk)

Los Angeles vodi 2:1 u seriji

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider