Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rose i Gasol opet aut

Clippersi pomeli viceprvaka Heat, a Sacramento Bullse

U noći s četvrtka na petak odigrane su svega dvije utakmice NBA lige. Los Angeles Clippersi slavili su kao gosti kod Miami Heata, dok je Sacramento Kings kod kuće bio bolji od Chicago Bullsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Clippersi su nakon prvih 12 minuta stekli prednost od čak 24 poena (39-15), što im je bilo dovoljno da do kraja samo mirno održavaju pristojnu razliku i u konačnici slave 110-93. Za razliku od prethodnih nekoliko utakmica kada su bili neuvjerljivi Chris Paul i Blake Griffin noćas su bili nezaustavljivi. Upisali su po 26 koševa, Paul je pritom dodao 12 asistencija, a Griffin sedam skokova i četiri asistencije.

U redovima aktualnog viceprvaka NBA lige ponovno nije bilo najboljeg igrača momčadi Dwyanea Wadea, no i da je zaigrao teško da bi promijenio konačni ishod dvoboja. Chris Bosh bio je u njegovom odsustvu 'tradicionalno' najbolji igrač Heata s 28 koševa i sedam skokova.

Nakon niza sezona s negativnim omjerom, u Sacramentu je, barem na početku nove sezone, zavladala neka sasvim nova atmosfera. Nakon 12 odigranih utakmica Kingsi imaju omjer pobjeda i poraza 7-5, a noćas je u Sleep Train Areni pao i potencijalni finalist Istočne konferencije Chicago Bulls. Bilo je 103-88 za momčad iz Kalifornije.

Bullsi, koji su zaigrali bez Derricka Rosea i Paua Gasola, su dobili prvu četvrtinu sa sedam poena razlike, no onda je Sacramento riješio iduće dvije s 19 razlike.

Nerješiva zagonetka za Bullse bio je DeMarcus Cousins, koji je za 34 minute ubacio 22 poena, te upisao 14 skokova i četiri asistencije. Rudy Gay mu se priključio s 20 koševa, sedam skokova i tri asistencije.
Kod Chicaga je Jimmy Butler bio najefikasniji s 23 poena i osam skokova, dok je Joakim Noah pridodao 10 koševa, 11 skokova i šest asistencija.

Unatoč porazu Chicago je i dalje na vrlo dobrom omjeru pobjeda i poraza 8-4, iako je Rose propustio sedam od tih 12 utakmica.

NBA liga, rezultati, četvrtak:
Miami - LA Clippers 93-110
Sacramento - Chicago 103-88

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider