Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uh, to bi bilo sjajno

Cleveland slaže veliki trio, LeBron 'naredio' koga da dovedu

Onoga dana kada se LeBron James vratio u redove Cleveland Cavaliersa postalo je jasno da će se početi slagati momčad koja će kandidirati za naslov NBA prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svoj glas u njenom slaganju, i to poprilično glasan, ima i najbolji košarkaš današnjice koji je čelnim ljudima kluba iznio i svoju želju. Ostvari li se, redove Cavsa napustit će Andrew Wiggins, prvi izbor ovogodišnjeg drafta, a pojačat će ih Minnesotin All-Star Kevin Love, koji bi zajedno s Kyrieom Irvingom i Jamesom činio fantastičan trojac, sposoban za velike stvari.

Pretpostavlja se da će Wiggins jednoga dana biti dobar igrač, smatra ga se All-Star materijalom, međutim, u ovom je trenutku još uvijek sirov i miljama udaljen od realizacije svog potencijala. S druge strane, Love je potvrđen igrač koristan na pozicijama krilnog centra i klasične petice, ujedno i sjajan šuter za tri poena, koji bi zajedno s Jamesom i Kyrieom Irvingom činio tercet spreman za velike stvari.

Podsjetimo da je LeBron James potpisao s Cavsima dvogodišnji ugovor uz mogućnost raskida nakon prve sezone. U interesu je Clevelandu da ga zadrži, a ispunjavanje njegovih želja svakako bi im pritom pomoglo.

Love je prošlu sezonu, svoju šestu u NBA ligi, završio uz prosjeke od 26.1 poena, 12.5 skoka i 4.4. asistencije po utakmici. Za tri poena je ovaj 208 cm visoki košarkaš gađao uz 37.6 posto preciznosti. Ujedno je prošle sezone, u kojoj je ostvario tri triple-double učinka, postao prvi košarkaš u povijesti koji je u sezoni ubacio 2000 poena, ostvario 900 skokova i ubacio 100 trica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider