Košarka
SPORTOVI
Košarka
LeBron opet za povijest

VIDEO Monstruozni James donio Cavsima majstoricu, Curry isključen!

Košarkaši Cleveland Cavaliersa, koji su gubili 1-3 u finalnoj seriji NBA lige, uspjeli su izboriti majstoricu nakon što su noćas na domaćem terenu svladali branitelje naslova Golden State Warriorse sa 115-101, pa je rezultat u pobjedama poravnat na 3-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland je silovito krenuo u šestu utakmicu i dobio je prvu četvrtinu s čak 20 razlike (31-11). Golden State se uspio pribrati u drugoj dionici, došao je na osam poena minusa, ali do poluvremena njihov zaostatak se opet povećao, iznosio je 16 koševa.

Tri i pol minute prije kraja treće četvrtine Golden State je zaostajao 19 poena, ali je serijom 8-0 došao na prihvatljivi minus, 71-80. I u posljednjoj četvrtini Cleveland je stalno bio u prednosti, a ona niti u jednom trenutku nije bila manja od sedam koševa, te je na kraju zasluženo izborio sedmu, odlučujuću utakmicu koja je na rasporedu u nedjelju, 19. lipnja, u Oaklandu.

Cleveland je do pobjede predvodio LeBron James, koji je upisao 41 koš, 11 asistencija, osam skokova, četiri ukradene i tri blokade. Kyrie Irving ubacio je 23 poena, a Tristan Thompson dodao je 15 koševa i 16 skokova.

Kod Golden Statea najefikasniji je bio Stephen Curry s 30 koševa, dok je Klay Thompson zabio 25. Curry je automatski izbačen nešto više od četiri minute prije kraja nakon što je neprimjereno reagirao na isključujuću, šestu osobnu. Warriorsi tako nisu dobro odgovorili nakon poraza u petoj utakmici pred svojim navijačima. Ni Greenov povratak nije im puno pomogao.

Cavsi su sada udaljeni jednu pobjedu od prvog naslova u povijesti, a grad Cleveland nije vidio titulu u jednom od četiri velika američka sporta 52 godine. Serija koja se činila kako je završena dobila je potpunu dramu. Došlo je vrijeme za ono što je James opisao kao dvije najbolje riječi ikad: 'Game 7'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider