Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Košarka
Junak Jagodić Kuridža

Cibona srušila Cedevitu u zadnjim sekundama produžetka!

U derbiju 4. kola košarkaške Lige za prvaka Cibona je u dvorani II Doma sportova nakon produžetka pobijedila Cedevitu 77-76 prekinuvši niz od sedam uzastopnih poraza u međusobnim susretima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to ujedno i četvrta pobjeda 'vukova' u Ligi za prvaka, te prvi poraz Cedevite u ovogodišnjoj A-1 Ligi za prvaka. Cedevita je dosad u nacionalnom prvenstvu odigrala šest susreta (utakmice petog i šestog kola odigrala je unaprijed) jer se nakon večerašnjeg ogleda momčad Jasmina Repeše okreće regionalnoj ABA ligi i polufinalnoj seriji protiv Budućnosti koja kreće u utorak, 14. travnja.

Junak utakmice bio je Marko Jagodić Kuridža postigavši pobjednički koš za 'vukove' u posljednjim sekundama produžetka. Bila je to većim dijelom izjednačena utakmica osim na kraju treće četvrtine i početku posljednje dionice kada je Cedevita pobjegla na plus deset (61-51, 63-53). Međutim, Cibona je uspjela dostići zaostatak i u posljednjoj minuti stići do 67-67. Cedevita je imala zadnji napad, no Fran Pilepić i Luka Babić su bili neprecizni. U dramatičnom produžetku Cedevita je imala 76-75 i dva slobodna bacanja, no Barać je oba promašio, a u brzoj kontri Jagodić Kuridža je zabio za pobjedu.

Strijelac pobjedničkog koša bio je najefikasniji kod Cibone sa 16 koševa, Ivan Sirišćević je dodao 14, Vlado Ilievski 13, a Marin Rozić devet koševa. Kod Cedevite najefikasniji su bili Karlo Žganec, Miro Bilan i Stanko Barać sa po 12 koševa, dok je Fran Pilepić ubacio 10 koševa.

U preostalim susretima 4. kola sastaju se Zadar - Zagreb (petak), Zabok - Alkar (subota), te Šibenik - Kvarner 2010 (subota).

Na ljestvici vodi Cedevita s pet pobjeda i jednim porazom, Cibona je druga sa četiri pobjede, a treću poziciju drži Kvarner 2010 sa po dvije pobjede i poraza. Slijede Zadar (2-1), Zagreb (2-1), Šibenik (0-3), Zabok (0-3) i Alkar (0-4).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider