Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drama u Domu sportova

Cibona pobijedila Cedevitu u trileru: Junak zamalo postao tragičar

Košarkaši Cibone pobijedili su Cedevitu sa 77-76 (43-37) u nevjerojatno uzbudljivom raspletu treće utakmice finalne serije za prvaka Hrvatske te spriječili aktualne prvake da u tri utakmice obrane naslov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajnu šutersku večer imali su vanjski igrači Cibone, a posebno Filip Krušlin (22 koša), junak Cibonine pobjede koji se u posljednje dvije i pol sekunde umalo prometnuo u najvećeg tragičara. Naime, Cibona je u 31. minuti, nakon zakucavanja mladog centra Ivana Zubca povela s čak + 23 (71-48), kada se činilo da je četvrta utakmica neizbježna. Međutim, uslijedio je još jedan nevjerojatan obrat u kojem je Cedevita uspjela na 22 sekunde prije kraja izjednačiti na 75-75.

Odgovornost je u posljednjem Ciboninom napadu preuzeo Krušlin. Čekao je da vrijeme na semaforu polako iscuri i pred istek vremena krenuo u prodor. Probio je svog čuvara Frana Pilepića i položio za 77-75 kad su do kraja dvoboja ostale dvije i pol sekunde.

Cedevita je dogovorila akciju kojoj je Tomislav Zubčić primio loptu na osam metara od koša i digao se u šut za tricu. Promašio je, ali je neoprezni Krušlin pri pokušaju blokade tijelom ušao u Zubčića što su suci opravdano ocijenili osobnom pogreškom. Vrijeme je isteklo, a Zubčić je imao tri slobodna bacanja za pobjedu i obranu naslova prvaka. Promašio je prvo, pogodio drugo i ponovno promašio za slavlje gostujućih igrača i navijača. Tako je Zubčić učinio Krušlina junakom, a sam postao tragičarom treće utakmice.

Uz junaka Krušlina, Cibona je imala još četvoricu dvoznamenkastih strijelaca: Siriščević je ubacio 17 poena, a Rozić i Jagodić-Kuridža po 16. Kod Cedevite Pilepić je s 19 koševa bio najučinkovitiji. Centar Stanko Barać ubacio je 15 koševa, a od ostalih igrača nitko više od osam.

Unatoč skraćenoj rotaciji i razlici u kvaliteti koja preteže na Cedevitinu stranu, momčad Slavena Rimca odigrala je odličnu utakmicu i zasluženo izborila još jednu utakmicu. Četvrti dvoboj finala za prvaka Hrvatske bit će odigran u subotu, 13. lipnja u KC Dražen Petrović.

CEDEVITA - CIBONA 76-77 (16-17, 20-27, 11-26, 28-8) Zagreb. Dvorana II Doma sportova.

CEDEVITA: Mazalin 2, Zubčić 6, Barać 15, Ramljak, Pilepić 19, Babić 5, A. Delaš 2, Žganec 6, Bilan 8, Gordić 6, Ukić 7, Arapović

CIBONA: Kus, Krušlin 22, Skokna, Rozić 16, Jagodić Kuridža 16, Slavica, Popić, Siriščević 17, Zubac 4, Žižić, Gabrić, Ilievski 2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider