Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poraz Cibone

Cedevita i Zadar uspješno završili 2014. godinu

Košarkaši Cedevite i Zadra slavili su u susretima 15. kola regionalne ABA lige kao domaćini. U KC "Dražen Petrović" Cedevita je svladala ljubljansku Olimpiju 66-60, dok je Zadar u Višnjiku sa 74-69 bio bolji od MZT Skoplja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je u 35. minuti imala komforno vodstvo od 61-46, ali minutu i pol prije kraja Olimpija je stigla na 64-60 i imala čak tri napada. No, nijedan nije iskoristila i hrvatski je predstavnik na kraju ipak ostvario važnu pobjedu. Miro Bilan je sa 17 koševa predvodio Cedevitu, dok je Blaž Mahkovič sa 16 Olimpiju.

Cedevita je sada na omjeru pbojeda i poraza 11-4, a Olimpija na 8-7.

Košarkaši Zadra svladali su MZT iz Skoplja sa 74-69, no i oni su si u završnici zakomplicirali život poput Cedevite. Zadrani su sjajno krenuli u utakmicu i sredinom druge četvrtine imali i 22 koša razlike (36-14), ali prerano su se opustili, pa su gosti iz Makedonije postupno smanjivali razliku.

Tri minute prije kraja bilo samo 68-65, a 25 sekundi prije isteka vremena 72-69. Ipak, Florence je potom pogodio oba slobodna bacanja za 74-69, a gosti nisu iskoristili svoj posljednji napad i utakmica je bila odlučena.

Najefikasniji u sastavu Zadra bili su Ive Ivanov i James Brian Florence sa po 24 koša, a sjajnu je partiju pružio i Josip Sobin sa 15 poena i čak 19 skokova. Predrag Samardžiski je sa 20 ubačaja predvodio MZT.

Zadar je sada na omjeru pobjeda i poraza 7-8, a MZT na 5-10.

Košarkaši Cibone izgubili su na gostovanju kod vodećeg sastava natjecanja Crvene zvezde sa 64-80. Nakon pet pobjeda u nizu branitelji naslova zaustavljeni su u Beogradu protiv momčadi koju su svladali u polufinalu završnog turnira prošle sezone.

Cibona je držala rezultatski priključak punih 30 minuta, na odmor između treće i četvrte četvtine otišlo se s rezultatom 57-52 u korist Crvene zvezde, a onda je domaćin u posljednju dionicu krenuo serijom 8-0 u kojoj je ključnu ulogu odigrao Nikola Kalinić s dvije trice i tako "prelomio" susret.

Najefikasniji u sastavu Cibone bio je Dominik Mavra sa 20 koševa, dok je Nikola Kalinić sa 15 ubačaja predvodio Crvenu zvezdu.

Nakon 15 kola Cibona ima omjer pobjeda i poraza 8-7, dok je Crvena zvezda na vrhu sa 15 pobjeda bez poraza.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider