Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pobjeda protiv Benfice

Cibona osigurala prolaz skupine Eurokupa

Košarkaši Cibone u susretu su 4. kola skupine B FIBA-ina Eurokupa na svom terenu svladali Benficu iz Lisabona sa 74-66 (25-13, 19-16, 14-21, 16-16) i tako dva kola prije kraja natjecanja u skupini osigurali plasman u daljnje natjecanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona je odlično otvorila utakmicu, te je serijom 17-0 od 6. do 12. minute ostvarila prednost od 31-13, a u jednom je trenutku imala i 22 koša razlike (38-16). Ipak, gosti su se početkom treće četvrtine uspjeli primaknuti na četiri razlike (53-49), no nisu uspjeli potpuno preokrenuti susret.

Dvije minute prije kraja utakmice bilo je 74-69 za Cibonu, te je pobjednik ipak bio odlučen, da bi posljednjih sedam poena na utakmicu postigao Daequan Cook koji je tako ublažio poraz Benfice.

Ante Toni Žižić s 21 košem i sedam skokova, te James Florence s 12 ubačaja i osam asistencija bili su najbolji kod Cibone, dok je Cook ubacio 22 poena za Benficu.

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Cibona je druga na ljestvici s tri pobjede i jednim porazom, dok je Benfica treća s jednom pobjedom i tri poraza. Na vrhu je Antwerp Giants s četiri pobjede, a na dnu Sopron s četiri poraza.

U sljedećem kolu Cibona će u utorak gostovati kod Antwerpa, a bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider