Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliki preokret

Cibona odustala od nastupa u Euroligi!

Nakon senzacionalnog osvajanja ABA lige, Cibona je odustala od nastupa u Euroligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona sljedeće sezone neće nastupati u Euroligi, potvrdio je klub službenim priopćenjem.

Ovakav se rasplet mogao očekivati nakon izjave gradonačelnika Milana Bandića koji je rekao kako je dug klub ipak veći nego što se prikazivalo. Čak ni prodaja vrijednih nekretnina u kompleksu 'Cibona' neće biti dovoljan da se pokrije dug od skoro 30 milijuna kuna te skine blokada FIBA-e.

Tako se lijepa sportska priča nakon čudesnog osvajanja ABA lige u beogradskoj areni polako pretvara u dramu. Izgubljen je u međuvremenu naslov prvaka Hrvatske od Cedevite, a odlazak je najavio Darijo Šarić.

Čini se kako se gradionačelnik Milan Bandić ipak zaletio kada je na proslavi naslova ABA lige na Trgu bana Jelačića javno obećao rješavanja dugova Cibone.

Priopćenje Cibone:

''Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone.

Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider