Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dužni 30 milijuna kuna

Cibona najavila veliki zaokret: Zašto im je toliko trebalo?

Drama pod Tornjem, čin tko-zna-koji. Nekadašnji europski prvak ponovno je pred zidom, a politika ovaj put nije spremna podmetnuti leđa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Postoje ti nekakvi dugovi na kojima smo zapeli. Opet, to su neki dugovi koji su naslijeđeni, znači ja ne bih rekao da je budućnost upitna, nego je samo pitanje reorganizacije kluba, možda preslagivanja momčadi", kaže Domagoj Čavlović, direktor Cibone.

Dug Cibone procjenjuje se na 30-ak milijuna kuna. No, to nije spriječilo klupske čelnike da u ljeto na klupu dovedu Nevena Spahiju za 300 tisuća eura godišnje plaće, a centra Darka Planinića na posudbu iz Maccabija za 300 tisuća dolara.

"Nerealni optimizam koji se pokazao promašenim i taj je koncept kolabirao vrlo brzo", prokomentirao je te poteze Zoran Čutura, član legendarne generacije Vukova koja je pokorila Europu 1985. i 1986.

Život u raskoraku s realnosti više neće biti moguć. Opasno se smanjuju i budžet i ambicije. Prioritet je razvijanje mladih igrača, o trofejima se više ne govori: "I ako je to put da imamo nešto kvalitetno kroz tri, četiri godine, ja imam volju se uhvatiti u koštac s tim stvarima", poručuje trener Cibone Slaven Rimac.

Zoran Čutura slaže se kako je to jedini put jer dugovi koji su se stvarali od sredine 90-ih opasno su prijetili opstanku kluba: "U ovom trenutku Cibona je ostala sačuvana kao pravni subjekt i to je ono što je prioritetno. Da li će uspjeti generirati nekakav novac iz ovih resursa, a ne samo taj javni novac, to mi je teško reći."

Prije tri godine odbijen je ulazak Atlantic Grupe u klub, danas Emil Tedeschi i društvo više nisu zainteresirani.

"Moramo se staviti gdje nam je mjesto i jednostavno krenuti tim putem proizvodnje", smatra direktor Čavlović.

Zašto im je samo toliko trebalo?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider