Košarka
SPORTOVI
Košarka
sjajni žižić

Cibona izgubila dramu u Rusiji, sporna odluka sudaca spriječila veliki povratak

Košarkaši Cibone poraženi su od ruskog Jeniseja s 92-94 (32-28, 25-30, 12-13, 23-23) u vrlo neizvjesnoj prvoj utakmici četvrtfinala FIBA Europa kupa, odigranoj u srijedu u Krasnojarsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je u posljednje dvije minute ušla s četiri poena prednosti (85-81), Cibona nije uspjela ostvariti pobjedu koja bi je dovela na korak do plasmana na završni turnir četiri najbolja kluba u premijernom izdanju FIBA Europa kupa.

U napetoj završnici prvo je Cibonin Amerikanac Florence pogodio tricu za 91-91 kad je ostalo 7,8 sekundi do isteka 40 minuta, da bi dvije sekunde prije kraja Delroy James pogodio tricu za pobjedu svoje momčadi. Cibona je potom zabila novu tricu, ali je poništena zbog navodnog prekršaja na Joksimoviću prije šuta koji je nakon toga pogodio jedno od dva bacanja iako oba ne bi bila dovoljna za produžetak.

Strijelce Cibone predvodio je mladi centar Ante Žižić s 28 koševa uz devet skokova. James Florence je ubacio 17, a Filip Krušlin 12 poena. Rusku je momčad s 29 koševa predvodio razigravač Tony Taylor, James je ubacio 20, a David Kennedy 15 koševa.

''Razočaranje u rezultatu, ali mislim da smo dali 100 posto od sebe. Moraju nas opet pobijediti, tako da još nije gotovo. Nismo iznenađeni njihovim timom, dosta smo ih skautirali. Drugo poluvrijeme bilo je napetije, ali u ovoj utakmici smo naučili dosta jedni o drugima'', rekao je Amerikakanc Florence nakon utakmice dok je trener Damir Milaomerović dodao:

''Bila je ovo dobra utakmica i više napadačka. Ne mogu zamjeriti dečkima, a ostali smo rano bez Slavice koji je slomio prst. Igrali smo iznenađujuće dobro, osobito u drugom poluvremenu. Na kraju je Florence napravio jedan važan šut. Zbog ovakvih trenutaka volim košarku. Bili smo jako blizu, a oni su nam radili velike probleme. Taylor je sve pogađao, a zaustavili smo ga u drugom poluvremenu. Ipak, nismo imali dovoljno koncentracije da završimo utakmicu. Čestitam Eniseyu, a čekat ćemo ih u Zagrebu da izjednačimo seriju.''

Druga utakmici u seriji na dvije pobjede na rasporedu je u srijedu, 23. ožujka, s početkom u 19 sati, u KC Dražen Petrović. Ciboni je potrebna pobjeda kako bi izborila treću, odlučujuću utakmicu u kojoj bi Jenisej ponovno bio domaćin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider