Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bit će tu još svega

VIDEO Ovo je pravi „rat“, još fale samo šake: Brutalan okršaj najvećih zvijezda

Nastavlja se verbalni okršaj nekoć velike zvijezde NBA lige Charlesa Barkleyja i današnje najveće zvijezde iste lige LeBrona Jamesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Charles Barkley potpalio je veliku vatru, a LeBron James bacio je na nju „kantu benzina“ i razbuktao je do neslućenih razmjera. Barkley i LeBron James skinuli su rukavice i izmijenili udarce.

Dan nakon što je LeBron James brutalno odgovorio na Barkleyjeve kritike nazvavši ga „hejterom“ i potom lopticu prebacio na osobnu razinu, današnji analitičar TNT-a odgovorio mu je u svojem prepoznatljivom stilu.
„Ostajem pri tome što sam rekao, ne želim da ovo postane osobno, ali prošlih je dana cmizdrio“, kazao je Barkley u razgovoru za ESPN Radio.

„Ja sam dobar i otvoren, nikada nisam napao NBA igrača na osobnoj razini“, kazao je Barkley, koji je nazvao Lebrona Jamesa „cmizdravcem“, kada se ovaj javno požalio da Cavsi trebaju pojačanja, odnosno novog „playmakera“.

„Neprikladno. Cmizdravo. Sve navedeno“, prokomentirao je Barkley Jamesove izjave nakon poraza Clevelanda protiv Dallas Mavericksa.

Aktualni pravci tim su porazom pali na omjer 7-8 u siječnju, što je prvi put nakon 2006. da je momčad LeBrona Jamesa završila mjesec s negativnim omjerom. To ga je očito jako pogodilo pa je javno zavapio za pojačanjima, a Barkley ga je dočekao na „volej“.

Barkley je i inače oštar kritičar, gotovo uvijek bez dlake na jeziku, nedavno je otvoreno rekao da NBA liga nikada nije bila lošija, a nešto prije toga da bi Jordanovi Bullsi pregazili Curryjeve Warriorse. Barkley i Lebron James već godinama vode verbalne ratove, a sada je sve kulminiralo do krajnjih granica.

Nedostaje još samo fizički obračun, u kojem nismo sigurni tko bi izvukao deblji kraj, bez obzira što je LeBron James puno mlađi, ali „eksplozivni“ i „tisuću tona teški“ Barkley nije se povlačio ni pred „Bad Boysima“ iz Detroita pa kasnije i ni pred žestokim momcima iz New Yorka pa sigurno ne bi ni pred LeBronom Jamesom, koji je prokuljao kao vulkan i izrigao tone užarene lave.

Za naš ukus udario je prilično nisko.
„On je 'hejter'. Što mu daje kredibilitet, to što radi na televiziji? Neću mu dopustiti da tako blati moje naslijeđe. Nisam nikad bacio nekoga kroz prozor i pljunuo na dijete. Nisam nikad imao neplaćeni dug u Las Vegasu. Cijelu svoju karijeru predstavljam ligu na pravi način, 14 godina nisam imao ni jedan skandal“, rekao je LeBron pa još žešće nastavio:

„Znam da se odavno želi umiroviti, ali ne može. Zaglavio je svaki tjedan u tom studiju“, dodao je aludirajući na Barkleyjeve kockarske navike zbog kojih se ne može odreći plaće košarkaškog analitičara.

Za Barkleya vrijedi ona prastara „što na umu, to na drumu“; oduvijek je svadljiv, zadrt i tvrdoglav, ne povlači se tako lako, nikome ne ostaje dužan, kao igrač nije se libio fizičkih okršaja, a mnogi će reći da ni u „civilu“ nikada nije bježao pred sličnim izazovima. Kad bi "Sir Charles" poludio, neki su navodno letjeli i kroz zatvorene prozore, na što je aludirao i LeBron James.

I u ovom okršaju Barkley ostaje sebi vjeran.
„Baš me je nasmijao, očigledno je napravio domaću zadaću, 'proguglao' je o meni i našao neke stvari“, kulerski je kontrirao pa nastavio:

„On je bio još klinac kad sam ja igrao, stoga cijenim njegov istraživački trud, ali uopće me nije uzrujao. Mislim da su moje kritike bile 'fair', ja se mogu nositi s time.“

Barkley kaže da visoko cijeni Jamesovo košarkaško umijeće i da ima pravo na svoje mišljenje, ali ne misli ga u ništa uvjeravati.
„Istinite su neke stvari koje je o meni rekao, ali to ne znači da nije istina ono što sam ja o njemu rekao. Neki su zastrašeni LeBronom, ali ja uopće nisam“, zaključio je Barkley.

All-Star vikend je blizu. Ako se nađu licem u lice, moglo bi svašta biti. LeBron James očito je nervozan, a Barkley je nadaleko poznat po "kratkom fitilju".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider