Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tako se ostvaruju snovi

Čelična volja: Mladić bez obje noge i lijeve ruke zabija trice

Ni teški tjelesni hendikep nije 19-godišnjeg Romana Sweeneyja spriječio u ostvarivanju snova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovaj mladić iz SAD-a na nevjerojatan način pokazao je što znači snaga volje - iako je rođen bez obje potkoljenice i lijeve podlaktice, ali aktivno se bavi sportom i i to mu sjajno ide, osobito košarka.

''Košarka mi je strast. Kad sam na terenu, osjećam se kao da izlazim s Beyonce'', rekao je Roman koji igra u košarkaškoj momčadi svoje srednje škole.

Sama odluka da pokuša nastupiti dovoljna je da se za ovog dečka osjeti veliko poštovanje, no on je uz to i ravnopravan svojim suigračima. U prvih šest utakmica sezone zabio je tri trice i izazvao ovacije i domaćih i protivničkih navijača.

Uzor mu je Kevin Garnett koji je čuo za ovaj nevjerojatan primjer upornosti i želje.

''On je čudesan! Njegova odlučnost te ljubav prema košarci i životu prava su inspiracija. Nemam riječi, ovo ja za mene doista nevjerojatno... A uz to, ima više trica nego ja'', rekao je igrač Celticsa, a prenosi USA Today.

Roman je posvojen iz ruskog sirotišta kada je imao šest godina. Bavi se tenisom i bejzbolom također, no košarka mu je najdraža. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider