Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novi problemi u košarci

Cedeviti prijeti tužba sarajevskog kluba: 'Ovo je klasična krađa igrača'

Bura zbog debakla reprezentacije na Eurobasketu još se nije stišala, a pojavili su se novi košarkaški problemi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Redove hrvatskog prvaka zadesila je neugodna situacija. Naime, Cedevita bi ovih dana mogla vrlo lako mogla dospjeti na sud, jer iz srajevskog kluba OKK Spars stiže vijest da pripremaju tužbu protiv zagrebačkog kluba, koju će uskoro proslijediti direktno u sjedište Fibe!

Sve se vrti oko kadetskog reprezentativca Hrvatske, 16-godišnjeg Darka Baje, koji je, prema riječima čelnika OKK Sparsa – otet od strane Cedevite.

‘‘Ovo je klasična krađa igrača, koja ne može proći nekažnjeno. Imali smo kontakte sa Zagrepčanima, to ne mogu osporiti, ali se nismo dogovorili oko uvjeta. I tu je priča bila završena, bar što se nas tiče. Očekivali smo da se Bajo pojavi na treninzima, računali na njega ozbiljno ove sezone – što kada je u pitanju kvalifikacijski turnir Eurolige za juniore, što kada je u pitanju seniorska momčad. Darko se nije pojavio, otišao je trenirati s Cedevitom, iako ima ugovor sa OKK Spars još dvije godine. Što da sada radimo? Igrač je suspendiran, a mi ćemo svoju zaštitu prava zatražiti od Fibe, ali i Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Odvjetnički tim iz Slovenije i Njemačke već radi na pripremi tužbe protiv Cedevite i uskoro bi trebalo da sve bude gotovo’’, kazao je predsjednik Sparsa Nihad Selimović te nadodao:

‘‘Ne znam što ovako nešto treba Tedeschom? Mogli smo se dogovoriti kao ljudi, jer mi smo dosta uložili u Baju. Ovdje je napredovao, iz Spars je otišao u reprezentaciju. Nikako ne možemo dozvoliti ovakvu otimačinu.’’

Da li je Cedeviti i Tedeschom bilo bolje da su platili traženu odštetu, iako po njihovim riječima OKK Spars traži nerazuman iznos za mladog košarkaša ili da se sada preko pravne službe Fibe bore za nešto manju kaznu? Jer, papirologija i zakon definitivno su na strani sarajevskog klub.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider