Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Obostrano zadovoljstvo'

Cedevita produžila ugovor s ponajboljim igračem

Prvi centar i jedan od najboljih igrača Cedevite 25-godišnji Miro Bilan još će dvije sezone nositi dres zagrebačkog kluba, objavili su u utorak iz redova hrvatskog euroligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mislim da je to dogovor na obostrano zadovoljstvo. Želim da i dalje napadamo ABA ligu, natječemo se u Euroligi i da svi budemo sretni na kraju", izjavio je Šibenčanin koji je u Cedevitu stigao 2011. godine iz Zadra i značajnim doprinosom sudjelovao u osvajanju svih trofeja, tri Kupa Krešimira Ćosića i jednom naslovu državnog prvaka, koje je ovaj klub osvojio.

"Za svakog sportaša je trofej najveća nagrada na kraju sezone. U zadnje smo vrijeme počeli osvajati dosta trofeja i nadam se da možemo tako nastaviti", rekao je Miro Bilan.

"Miro je jedan od nosioca igre Cedevite posljednje četiri sezone i od trenutka kad je došao napravili smo odličan kontinuitet, gdje je Miro zaslužio sve, a i vraća nam na najbolji mogući način. Ako se ne varam, u četiri sezone je propustio samo jednu utakmicu, što je odličan domet za svakog igrača", istaknuo je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

"Potpisali smo ugovor na dvije godine. Nema nikakvih nepoznanica. Miro točno zna kako klub funcionira, a i mi isto tako znamo što ćemo dobiti od njega", zaključio je Mamić ne otkrivajući financijske detalje ugovora.

Bilan je u protekloj sezoni ABA lige s 12.7 koševa po utakmici bio najbolji strijelac Cedevite, s 6.5 uhvaćenih lopti najbolji skakač, a imao je i daleko najveću prosječnu valorizaciju (16.7). U deset euroligaških nastupa prosječno je na parketu bio nešto više od 25 minuta, postizao 12.5 koševa uz 55.6 % šuta, imao 6.6 skokova i 1.2 asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider