Košarka
SPORTOVI
Košarka
Počelo slaganje momčadi

Cedevita predstavila tri nova igrača za iduću sezonu!

Cedevita je danas predstavila trojicu prinova u momčadi. Uz sportskog direktora Mateja Mamića novinarima su se obratili Mario Delaš, Fran Pilepić i Nemanja Gordić, koji su s Cedevitom svi potpisali ugovore na tri godine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ponosni smo što je klub dogovorio suradnju s dvojicom hrvatskih reprezentativaca i jednim reprezentativcem BiH", u uvodu je rekao glasnogovornik Cedevite Igor Jagić, nakon čega je prepustio riječ sportskom direktoru Mamiću.

"Kao što znate i sami, ove godine smo osigurali Euroligu i prema tome i slažemo momčad. Naravno, mi ne odstupamo od naše ideje da momčad bude mlada, poletna i da u njoj budu igrači koji mogu ispratiti program koji smo pred njih stavili. Drago mi je što smo doveli trojicu reprezentativaca. Njih trojica su prvi igrači s kojima smo ovog ljeta odlučili potpisati ugovore i samim time vidite koliko im vjerujemo", istaknuo je Mamić za službenu stranicu Cedevite.

Sportski direktor Cedevite je novinarima ujedno otkrio kako trenutno gleda igrače na poziciji petice, četvorke i playmakera, no čeka se i rasplet situacije oko Jusufa Nurkića, za kojeg se još ne zna hoće li odmah otići u Denver Nuggetse.

Jedan od nosioca za sljedeću sezonu trebao bi biti Nemanja Gordić, koji je već igrao Euroligu u dresu Rome i Partizana i koji je prošle godine s prosjekom od 15,6 poena, 2,5 skoka i 5 asistencija u ABA ligi i 11,8 poena, 2,1 skokom i 3,7 asistencija u Eurokupu bio glavni igrač Igokee.

"Izuzetno mi je drago što sam tu. Sve se u neku ruku poklopilo, i ambicije kluba i moje ambicije. Zahvalio bih se Cedeviti na povjerenju koje su mi ukazali. Velika je stvar igrati za takav klub i radujem se novim izazovima", rekao je Gordić za službenu klupsku stranicu.

"Naravno da je jedna od bitnijih stvari bila što će Cedevita igrati Euroligu. Nakon prošle sezone kad sam igrao Eurokup u Igokei to je za mene jedna stepenica više, iako sam ranije već igrao Euroligu u Romi i Partizanu. Ekipa nam je mlada i poletna, fizički dosta jaka i mislim da ne bi trebalo biti problema da se u to uklopim", izjavio je Gordić.

Cedevita je već imala dvojicu braće u klubu kad je Damjan Rudež bio igrač, a Ivan Rudež pomoćni trener. No, prvi put u povijesti za klub će nastupati dvojica braće kao igrači. Anti Delašu pridružio se Mario Delaš, koji je u prošloj sezoni i španjolskoj Endesa ligi za Obradorio (Rio Natura Monbus) prosječno bilježio 9,4 poena, 4 skoka i 1,3 asistencije po utakmici.

"Poznajem već puno igrača Cedevite. Samo mi još preostaje da upoznam klub. Mislim da je igranje u Španjolskoj bilo super iskustvo. Znamo koliko je ta liga jaka. Ondje svaka ekipa ima trojicu-četvoricu vrhunskih igrača i nikome nije lako pobijediti", istaknuo je Splićanin, koji je već igrao Euroligu u dresu litavskog Žalgirisa, a u mlađim kategorijama u reprezentaciji Hrvatske osvojio je mnoge nagrade, među kojima je najvažnija ona MVP-a U19 Svjetskog prvenstva u Novom Zelandu kad je Hrvatsku predvodio do bronce.

Fran Pilepić u Cedevitu također stiže iz Španolske. Ondje je u Bilbau proveo zadnje dvije sezone, a u prošloj je imao prosjek od 5,5 poena, 1,2 skoka i 0,8 asistencija u Endesa ligi i 7,9 poena, 1,1 skoka i 0,9 asistencija u Eurokupu.

"Izuzetno sam sretan i zadovoljan zbog potpisa ugovora s Cedevitom. Potpisao sam na tri godine, što znači da će klub stvarno uložiti u mene i da je prepoznao moju kvalitetu. O Cedeviti ne treba puno reći. To je klub koji napreduje iz godine u godinu i to je jedan od najboljih klubova na ovim prostorima. Mogu reći da je u današnje vrijeme privilegija igrati u tako stabilnom klubu. Kad je došla ponuda nisam se predomišljao i vjerujem da ću se brzo prilagoditi momčadi, izjavio je Pilepić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider