Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
I ove sezone na tri fronte

VIDEO Cedevita s američkim pojačanjima pokazala da misli ozbiljno

Košarkaški prvak Hrvatske, Cedevita, u pripremama je za novu sezonu koju bi i ove godine trebala voziti na tri kolosijeka. ABA Liga, Euro Kup, ali i prvenstvo Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da prvaci s Velesajma misle ozbiljno, dovoljno govori i kako su svoje redove pojačali s tri američka igrača, a Cedevitin dres od ove će sezone nositi i 24-godišnji američki Splićanin Duje Dukan. U redove Cedevite stigla tri Amerikanca: David Stockton, Brian Scott Hopson i Ra'Shad James.

David Stockton, 25 godišnji playmaker sin je legendarnog Johna Stocktona, a ovo će mu biti prvi susret s europskom košarkom.

''Jako mi se sviđa ovdje. Ekipa je odlična, dobri su igrači i program koji nudi Cedevita mi se svidio. Ovo je dobro mjesto za igranje košarke'', rekao je sin legendarnog košarkaša.

David koji s majčine strane ima hrvatske korijene mogao bi dobiti i hrvatsko državljanstvo, pa ni hrvatska reprezentacija nije daleko.

''Naravno da razmišljam o tome, ovdje imam i rođake i bio bih ponosan. Dobijem li tu priliku, volio bih pomoći momčadi da bude još bolja, volio bih biti dio te priče'', izjavio je Stockton.

Hrvatske korijene nemaju druga dva Amerikanca. Od Scottyja Hopsona, bivšeg igrača Anadolu Efesa i Cleveland Cavaliersa, u Cedeviti se puno očekuje. Američki kontinent mogao bi predstavljati i Duje Dukan. 24- godišnji američki Splićanin jedini je dodir s europskom košarkom imao kao član mlade hrvatske reprezentacije na europskom prvenstvu prije pet godina. Ipak, za sina dugogodišnjeg skauta Chicago Bullsa Ivice Dukana dvojbe ovog ljeta nije bilo.

''Mislim da je ovo bila najbolja opcija za mene, doći doma je jedan osjećaj za koji ne mogu reći kako se to osjeća, ali nisam nikada imao priliku da živim u Hrvatskoj, a sad imam priliku da igram ispred familije koja me nikako nije mogla vidjeti, tako da sam sigurno uzbuđen radi ove prilike'', objasnio je Duje Dukan.

Za novu momčad ima samo pohvale.

''Ova grupa je baš odlična, mislim da su skupili dobru ekipu, treneri odlično rade i Zagreb mi se jako sviđa, tako da ja mislim da trenutno ne može biti bolja situacija'', izjavio je Dukan.

Osim gore spomenutih, Cedevita je u svoje redove dovela i Mirzu Begića i Filipa Krušlina, pa trener Mršić nema više neispunjenih želja.

''Ono što smo očekivali to smo i dobili, a sada trebat strpljenja, i našeg i njihovog, da se uklope u sustav i da se priviknu na europski način košarke, jer ovo je nešto drugo u odnosu no ono što su oni igrali do sada'', rekao je Mršić.

No, planovi i ciljevi zato su jasni.

''Ciljevi su uvijek najveći, znači u svim natjecanjima u kojima igramo i idemo iz utakmice u utakmicu'', rezonirao je trener Cedevite.

A utakmice u ABA ligi počinju početkom listopada, dok Eurokup starta sredinom istog mjeseca. Hoće li Cedevita nastupati i u domaćoj ligi, za sada je nepoznanica, jer HKS se još ne može odlučiti kako privesti kraju sagu oko suspenzije koju su najavili hrvatskom prvaku odluči li nastupati u Eurokupu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider