Košarka
SPORTOVI
Košarka
Turnir u Zadru

Cedevita nakon dva produžetka svladala Galatasaray

Cedevita je u svojoj drugoj utakmici na međunarodnom turniru u Zadru igrala protiv još jedne euroligaške momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Jasmina Repeše i ovog su puta odnijeli pobjedi, s 93:86 bili su bolji od Galatasaraya, a utakmica je bila okončana tek u drugom produžetku.

Cedevita je preko Mire Bilana, Luke Babića i Ivana Ramljaka susret otvorila sa 6:0. Kad je Ramljak na 3:13 min. do isteka prve četvrtine zabio tricu, Zagrepčani su imali 18:8, no turska momčad do isteka prvog perioda napravila je seriju 9-0 pa je tako početna četvrtina završena s tek minimalnim vodstvom Cedevite 18:17.

Tricom Pociusa za 18:20, Galatasaray je na trenutak došao do vodstva. No, istom je mjerom na drugoj strani odgovorio Fran Pilepić, nakon čega je Cedevita nastavila držati prednost pa su prvaci Hrvatske prvo poluvrijeme, unatoč šutu iz igre 11/33, završili s 36:29.

Luka Babić na otvaranju treće četvrtine pogodio je tricu za +10. U četvrti se period ušlo s 53:47 za Cedevitu. Međutim, Galatasaray je uspio preći u vodstvo, da bi Roko Ukić na 26.4 sekunde do isteka četvrtog perioda zabio oba slobodna bacanja za izjednačenje.

Repeša je odlučio da Cedevita pritom ne radi prekršaj. Pocius je promašio tricu i ušlo se u prvi produžetak, gdje je vrlo važnu ulogu za Cedevitu odigrao Fran Pilepić.

Kad je Zoran Erceg na 2:13 min. do kraja produžetka zabio tricu za +5 Galatasaraya, Pilepić je pogodio tricu, a nakon što je Erceg ubacio dva slobodna bacanja Pilepić je zabio još jednu tricu za 73:74. S dva slobodna bacanja na 10.5 sekundi do završetka Ante Delaš utakmicu je izjednačio na 77:77. Erceg je nakon toga promašio dva slobodnjaka, a Ante Delaš nije uspio pogoditi tešku tricu pa se ušlo i u drugi produžetak.

Tu je ključno bilo kad je LUka Babić na 2:09 min. pogodio tricu, nakon čega je Pilepić sjajno razigrao Mira Bilana za 87:82 na manje od minutu i pol do kraja utakmice. Aradori je svoju momčad približio na -3, no tricom je odgovorio Tomislav Zubčić, a kad je s istekom napada Cedevite u nedostatku drugih opcija tricu iz desnog kuta šutnuo i zabio i Miro Bilan (93:86 na 23 sekunde do kraja) bilo je jasno da je gotovo.

"Mislim da smo imali period dobre i period slabe igre. Onako kako smo otvorili utakmicu je model kako hoćemo igrati, dosta agresivno s kontrolom obrambenog i napadačkog skoka, s dosta trčanja i dobrim protokom lopte. Fokus je bio na najvišoj razini, a onda smo imali nekoliko grešaka. Zuba je ušao nedovoljno koncentriran, izgubio jednu loptu pa napravio drugu grešku, napravili smo dva faula na 15 metara od koša kad smo bili u bonusu i mislim da je po situaciji kako je to izgledalo na terenu prva četvrtina trebala završiti s najmanje osam poena razlike za nas. Bez obzira na sve, dobili smo odličnog protivnika koji je igrao Top 8 Eurolige prošle sezone", izjavio je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Mladi Marko Arapović upisao je pet poena i četiri skoka za 12 minuta: "Mislim da smo dobro odigrali obje utakmice. Možda smo malo štekali u napadu, ali to je normalno za ovaj period. Mislim da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu i sutra ćemo možda odigrati i najbolju utakmicu na turniru. Stvarno se osjećamo dobro na terenu. Možda zato što smo mlada ekipa i generacijski se razumijemo. Dobra smo škvadra i mislim da će sezona biti jako dobra."

Sa strane je Cedevitu pogledao i Jusuf Nurkić, koji je ovog ljeta prešao u Denver Nuggetse: "Imao sam neke privatne obveze i uvijek je dobro doći kući. Ovdje se osjećam najbolje. Nisam propustio doći pogledati utakmicu Cedevite u Zadru i drago mi je da Cedevita igra tako dobro, s obzirom da Galatasaray ima vrlo dobru momčad po imenima. Drago mi je što je Jasko napravio momčad koja će dobro igrati i u Euroligi. Pratit ću vas."

Nolan Smith ostat će upamćen u povijesti Cedevite jer je onom tricom u Beogradu Cedeviti donio plasman u Euroligu. No, sada je bio na suprotnoj strani.

"Nedostaju mi ovi dečki. Zajedno smo napravili mnogo posebnih stvari", rekao je Smith, koji je za Galatasaray upisao 14 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Cedevita će u finalu turnira u nedjelju u 20:30h igrati protiv pobjednika iz okršaja Fenerbahče - Darussafaka.

Za Cedevitu, koja je igrala bez Marka Tomasa, je Miro Bilan upisao 20 poena i 10 skokova. Fran Pilepić je uz šut za tricu 4/5 zabio 14 poena, a dvocifreni su bili i Tomislav Zubčić (12 poena, 6 skokova i 3 asistencije) te Roko Ukić (10 poena i 3 skoka).

Na strani Galatasaraya najviše se istaknuo Erceg s 24 poena i osam skokova. (kkcedevita.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider