Košarka
SPORTOVI
Košarka
'uvijek maksimum'

Tajna ulaska Cedevite u Top 16 Eurolige

Košarkaši Cedevite mimo svih očekivanja izborili su Top 16 najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi - Eurolige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni najoptimističniji nisu na glas spominjali plasman ulazak Cedevite u drugi krug Eurolige, pa sada kada je on tu, s njime su stigla i nova očekivanja.

"Sada ja očekujem prije svega da treniraju dobro i da igraju svaku utakmicu na svom maksimumu, a za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo kasnije", rekao je trener Veljko Mršić.

"Sada su prvenstvno očekivanja da momčad pokaže i sebi i drugima da to nije bilo slučajno i da i tu imamo što za reći. I u ovom odabranom društvu da se možemo ravnopravno i dostojno boriti", rekao je predsjednik Cedevite Mladen Weber.

Kako bi igrači bili spremni za sve izazove, trener im je jednom na tjedan organiziro i sat joge.

"Više volim šutnut tricu, nego jogu vježbat, ali dobro", rekao je uz smiješak Marko Arapović.

"Ne radimo mi sada ne znam koliko da se mogu vidjeti rezultati, već da razbije monotoniju treninga", kazao je Maršić.

I dok se Mršić studiozno bavi treninzima i utakmicama, osim joge monotoniju igračima razbija i pomoćni trener proslavljeni talijanski košarkaš Gianmarco Pozzecco. Uz njega pomoćni treneri su još Dražen Orešković, ali i Dino Repeša, inače sin bivšeg trenera Jasmina Repeše. U momčadi je sin još jednog slavnog tate, Marko Arapović. Krilni centar budućnost je hrvatske košarke.

"Srećom imam oca koji je sva to prošao i rekao mi je da ništa ne čitam i ne slušam što pričaju o meni. Svoje pokazujem na terenu, a hoće to bit danas sutra ili za godinu dana, ja cu uvijek dati sve od sebe", pun samopouzdanja rekao je Arapović.

A kada je budućnost u pitanju zagrebački klub ne bi trebao imati problema, jer omladinska škola savršeno funkcionira.

"Trenutno u Cedevitinoj školi košarke ima preko 800 djece. Radimo u preko 25 škola na podrujuču Zagreba i šire. Gledamo najtalentiranije igrače iz Hrvatske, ali i iz regije da ih dovedemo tu kod nas, da se na pravilan način razvijaju i jednog dana budu članovi seniorske ekipe", rekao je bivši igrač Cedevite Marino Baždarić.

A savršeni uvjeti za trening i razvoj, briga su uprave.

"Naša financijska situacija je vrlo stabilna što se tiče regije. Ja bih rekao da smo tu primjer svima. Naravno da u usporedbi sa velikanima ne možemo parirati na taj načini, ali postoje načini. Mi smo ovim ulaskom u Top 16 eliminirali bitno jače ekipe", zaključio je predsjednik Weber.

Iako zvuči prilično jednostvano, u praksi baš i nije tako. Ipak zagrebački košarkaši klub najuspješniji je privatni sportski projekt u regiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider