Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zadar čeka Zvezdu

Cedevita i Cibona pobjedama najavili međusobni obračun

Hrvatski klubovi Cedevita i Cibona ostvarili su pobjede u susretima 2. kola regionalne ABA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Cedevita je u Nikšiću pobijedio Sutjesku 83:68, dok je Cibona u KC Dražen Petrović pobijedila Tajfunu iz Šentjura 71:69.

Cedevitu su do druge pobjede predvodili Miro Bilan sa 20 koševa i 13 skokova, Jacob Pullen sa 18 koševa, te James White sa 14 koševa. U domaćim redovima najefikasniji su bili Nemanja Vranješ sa 20 i Nikola Pavličević sa 14 koševa.

U dvoboju između Cibone i Tajfuna gledali smo izjednačenu utakmicu koja je razriješena u dramatičnoj završnici. U posljednjih 40 sekundi ušlo se s izjednačenim rezultatom 68-68. Vukovi su potom odigrali sjajnu akciju koju je 25 sekundi prije kraja zakucavanjem završio Ante Žižić za 70:68. Slovenski sastav je načinio prekršaj u napadu, no Filip Krušlin je promašio oba slobodna bacanja. Srećom, gosti nisu uspjeli izjednačiti. Nakon brzog prekršaja Dragiša Drobnjak je zabio samo jedno slobodno bacanja za 70:69. Krušlin je u zadnjim sekundama imao još dva slobodna bacanja, no realizirao je jedno, pa je gostima ostalo pet sekundi za posljednji napad. No nisu uspjeli zabiti za pobjedu.

Cibonu je do prve pobjede predvodio Ante Žižić sa 19 koševa i šest skokova, dok su Krušlin i Marko Jagodić Kuridža zabili po 10 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Tomaž Bolčina sa 18 i Sandi Čebular sa 13 koševa.

U trećem kolu Cedevita i Cibona igraju međusobn, dok je Zadar domaćin Crvenoj Zvezdi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider