Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ima dobar osjećaj

Cedevita dovela i Ukića: Vjerujem da ćemo biti pravi u Euroligi!

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić novi je član hrvatskog prvaka Cedevite.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potpisom 29-godišnjeg Splićanina Roka Lenija Ukića, koji se nakon deset godina provedenih u inozemstvu vraća u Hrvatsku, Cedevita je gotovo kompletirala momčad za sljedeću sezonu. Ukić će priključio reprezentaciji te u četvrtak s njom otputovao na pripremni turnir u Francusku, a službeno će kao novi član Cedevite biti predstavljen 16. kolovoza u Zagrebu.

"I meni je još čudno da ću novu sezonu igrati doma, ali jako sam sretan zbog toga. Imam dobar osjećaj, puno motiva i jedva čekam da sve to skupa počne", izjavio je Roko Ukić za službenu internet stranicu KK Cedevita.

Mnogo je faktora koji su presudili u ovoj Ukićevoj odluci, a nemalu ulogu imale su Cedevitine ambicije.

"Vjerujem da je klub na dobrom putu, spreman svake sezone napraviti novi iskorak. To su mnogi prepoznali, na kraju krajeva i ja, pa mi je taj projekt bio jako interesantan te smo se zbog toga uspjeli i dogovoriti. Nadam se da ću i ja svojim dobrim igrama pomoći klubu da dođe do svih zacrtanih ciljeva", rekao je Ukić.

U Cedeviti će Ukić naići na dobro poznato okruženje: uz izbornika Jasmina Repešu, tu je Ukićev prijatelj Marko Tomas te niz suigrača iz reprezentacije.

"Ekipa je izuzetno potentna. Neću reći puna mladih igrača već igrača željnih dokazivanja i koji imaju puno prostora za napredak u svojim karijerama. Marko i ja smo tu igrači s velikim reprezentativnim i internacionalnim iskustvom, a ako obojica budemo zdravi i u pravom tonusu, čemu se duboko nadam, bit ćemo lideri i igrači od kojih će se najviše tražiti. Držim da je to dobar spoj, takva momčad, većinom od hrvatskih igrača, slagana s vizijom. Nije zanemarivo i da je tu trener od lani, dosta igrača je ostalo pa su uigrani. Neće biti vremena za puno traženja i upoznavanja pa je dobro da se svi tu manje više znamo a vjerujem da ćemo biti pravi od starta sezone što je važno, ponajprije u Euroligi. Imam jako dobar osjećaj za novu sezonu."

Iako ima tek 29 godina, Roko Ukić (05.12.1984. Split) je promijenio impresivan broj velikih klubova. U karijeri je prije dolaska za Cedevitu igrao za Split, Tau Ceramicu, Barcelonu, rimsku Lottomaticu, Toronto Raptors, Milwaukee Bucks, Fenerbahče Ülker i Panathinaikos.

Tijekom karijere dvaput je bio turskim i grčkim prvakom, a sa Splitom je osvojio jedini naslov prvaka Hrvatske.

Prošle, trofejne sezone Ukić je u Panathinaikosu u Euroligi imao prosjek od 6.3 poena, 1.6 skokova i 2.2 asistencije.

U osam sezona u Euroligi Ukić je odigrao ukupno 146 utakmica uz prosjek od 8.5 poena, 2.1 skok i 2.6 asistencije, a u NBA ligi je u dresu Toronta i Milwaukeeja odigrao 85 utakmica uz prosjek od 4 poena, 0.9 skokova i 1.9 asistencija. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider