Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak zadatak za Zagrepčane

Budućnost ponovno dobila Cedevitu i povela 2-0 u polufinalnoj seriji

U drugom susretu polufinala regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u srijedu u Podgorici pred 4.100 gledatelja izgubila od Budućnosti sa 76-81 (39-39), pa je crnogorski klub u seriji na tri pobjede poveo 2-0, a sljedeća utakmica igra se u subotu u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok je dan ranije Cedevita vodila veći dio utakmice, da bi izgubila u uzbudljivoj završnici, u drugom susretu Budućnost je veći dio vremena bila u vodstvu i na kraju je to pretvorila u pobjedu.

Domaćini su odlično krenuli, poveli su 13-4 i držali su značajno vodstvo sve dok u igru nije ušao Tomislav Zubčić, koji je sa dvije trice donio priključak, pa je nakon prve četvrtine Cedevita zaostajala dva koša. Nakon toga utakmica je uglavnom bila u 'egalu', na poluvrijeme se otišlo sa izjednačenim rezultatom (39-39), a sličan scenario bio je i u trećoj četvrtni.

U posljednjih deset minuta Budućnost je ušla sa vodstvom 61-59, i stalno je bila u prednosti, a četiri minute prije kraja susreta, kod rezultata 70-65, James Reynolds i Suad Šehović su pogodili trice i time je utakmica bila odlučena.

U redovima Budućnosti Boris Savović, koji je odlučio prvu utakmicu pogodivši dva slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja, ponovno je bio najbolji s 22 koša, a Suad Šehović dodao je 14 poena. Cedevitu su predvodili Nemanja Gordić sa 17 i Stanko Barać s 15 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider