Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poznate petorke za All-Star

Braća Gasol ispisala NBA povijest, Curry nadmašio LeBrona Jamesa!

Pau i Marc Gasol postali su prva braća u povijesti koja će startati na NBA All-Star utakmici, a druga uopće koja će nastupiti na revijalnoj utakmici najvećih košarkaških zvijezda današnjice…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Gasol ispisala su povijest. A kako igraju ove sezone, nije ni čudno. Pau u Bullsima proživljava drugu mladost, nedavno je zabio rekord karijere (45 poena), a mlađi Marc predvodi Memphis u oštroj konkurenciji na Zapadu te je zajedno s bratom među najboljim centrima lige.

Po izboru navijača svoje mjesto u petorci Istoka pronašla su i dva playmakera Kyle Lowry (Toronto Raptors) te John Wall (Washington Wizards), što je prvi put da se tako nešto dogodilo još od 2000. godine. Druga dvojica u petorci su LeBron James i Carmelo Anthony.

Apsolutni pobjednik All-Star glasovanja je Stephen Curry (Golden State) koji je u 'mrtvoj utrci' pobijedio Lebrona Jamesa. Uz Curryja, na bekovskoj poziciji trebao bi startati Kobe Bryant, iako je njegov nastup upitan zbog problema s ozljedom.

All Star utakmicu 15. veljače u Madison Square Gardenu, New Yorku, za Zapad će još početi Anthony Davis (New Orleans) i Blake Griffin (LA Clippers). Osim braće Gasol, jedina braća koja su ikad nastupila na revijalnoj utakmici najvećih zvijezda, ali nisu startala, su Tom i Dick Van Arsdale 1970. i 1971. godine.

''Znajući da ćemo kod podbacivanja lopte stajati jedan nasuprot drugog je sjajan uspjeh za našu obitelj, ali i nešto što će nas pratiti do kraja karijere'', izjavio je Marc Gasol te nadodao:

''Izbor od strane navijača ima posebno značenje i radujem se što ću predstavljati svoje suigrače, organizaciju, cijeli grad Memphis i sve navijače Grizzliesa diljem svijeta.''

Oba braća Gasol bila su među vodećima u izboru navijača, ali Lowry koji je imao oko 100 tisuća glasova manje od Dwyane Wadea je napravio ponajveće iznenađenje izborom u prvu petorku Istoka. Wade je dugogodišnji All-Star igrač i ljubimac navijača, no očito je presudilo Lowryjevo uskrsnuće s Raptorsima i način na koji vodi prvu momčad Atlantic divizije.

Zvijezda Warriorsa završila je s više od jedan i pol milijun glasova, 42 tisuće više od Jamesa. Curry je time postao prvi igrač Golden Statea s dva uzastopna starta nakon Chrisa Mullina 1991. i 1992. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider