Košarka
SPORTOVI
Košarka
rekord netsa u novom domu

Svi hvale Bogdanovića, a on nije ni znao za Draženov rekord: 'Tad sam shvatio...'

Bojan Bogdanović fenomenalnom je igrom izjednačio rekord Dražena Petrovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović je u noći s utorka na srijedu, u pobjedi Brooklyn Netsa nad Philadelphiom 131-114, ubacio 44 koša te postao drugi hrvatski košarkaš koji je u NBA ligi ubacio 40 ili više koševa na jednoj utakmici i izjednačio se s Draženom Petrovićem koji je 1993. godine u dresu Netsa također postigao 44 poena u utakmici protiv Houstona.

"Nisam znao da je on postigao 44 koša. Mislio sam da je on ubacio više. Doista sam ponosan što sam izjednačio njegov rekord", izjavio je hrvatski košarkaši reprezentativac nakon sjajne večeri u kojoj je za 37 minuta u igri imao šut 17/27, za tricu 4/9, a uz 44 koša je imao osam skokova i dvije asistencije.

Bojan Bogdanović je osjetio da bi ovo mogla biti njegova večer već u prvoj četvrtini dvoboja u kojoj je postigao više koševa nego cijela momčad Philadelphije (15).

"Ušao sam u utakmicu laganim koševima, iz slobodnih bacanja, polaganja. Već nakon prve četvrtine sam postigao 17 poena. Tad sam shvatio da bi ovo mogla biti moja večer, da bih mogao postaviti svoj rekord u NBA ligi", rekao je Bogdanović koji je u ovom dvoboju, osim što se izjednačio s Draženom Petrovićem, svojim učinkom nadmašio hrvatske košarkaške velikane poput Tonija Kukoča i Dina Rađe.

Kukoč je u dresu Chicago Bullsa 4. travnja 1996. godine protiv Miami Heata postigao 34 koša što mu je NBA rekord, dok je Dino Rađa dvaput u NBA karijeri postigao 36 koševa igrajući za Boston Celticse. Zanimljivo, jedna od Rađinih 'žrtva' također je bila Philadelphia. Među hrvatskim košarkašima koji su u NBA ligi postigli više od 30 koševa još je i Gordan Giriček, čiji je rekord 33 poena, što ih je 2004. postigao u dresu Utah Jazza na utakmici s Phoenix Sunsima.

Bogdanović je s 44 koša postao rekorder Brooklyn Netsa u domaćim utakmicama odigranim u Barclays Centeru, ali nije uspio prvi igrač Brooklyna koji će ubaciti i 50 koševa, nakon što je prije četiri godine Deron Williamsa postigao 57 poena.

"Probao sam, ali sam promašio nekoliko šuteva i pomislio da je i 44 sasvim dovoljno."

"To je njegov broj, zar ne", ustvrdio je centar Netsa Brook Lopez aludirajući na broj koji Bogdanović nosi na svom dresu.

"To je nešto za što je sposoban. Ne mogu reći da sam iznenađen. Vidjeli smo ga i prije kad bi bio tako raspoložen. No, večeras je tražio loptu, pokazao da je sposoban zabijati na sve načine", dodao je Lopez.

Bojanovog suigrača Seana Kilpatricka nije iznenadila Bogdanovićeva izvedba.

"Ja to svaki dan gledam na treningu i mnogo puta kad ostanemo šutirati nakon treninga. Sretan sam što je to uspio pretočiti u utakmicu. Sjajno je kako je uspio zadržati koncentraciju tijekom cijelog dvoboja. Mijenjali su se čuvari na njemu, ali on je večeras pokazao što sve može."

Pun hvale za Bogdanovićev učinak bio je i trener Netsa Tony Brown.

"Bila je to njegova izvrsna predstava. Svi znamo da je ubojit šuter kad se namjesti. No, koristili smo ga više nego obično i u igri leđima, za što je on sposoban. Kad nam je trebao netko tko će nas pokrenuti, on je bio taj koji nam je dao potreban poticaj", zaključio je Brown pod čijim je vodstvom ovo bila daleko najbolja predstava Netsa koji su u prvom poluvremenu ubacili 71 koš, što se u njihovom slučaju nije dogodilo dugih 13 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider