Košarka
SPORTOVI
Košarka
Niz odličnih dvoboja

VIDEO Bogdanović i Netsi razočarali kod najlošijih u ligi, veliki okršaj Curryja i Duranta

Bojan Bogdanović i Brooklyn Netsi u manje od 24 sata uspjeli su izbrisati sjajnu pobjedu protiv Sacramento Kingsa (128:119), jer poraženi su na gostovanju kod najslabije momčadi lige - Philadelphia 76ersa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završilo je 103:98 za domaće, a Bogdanović je u 23 minute na parketu zabio devet poena i skočio tri puta. Dok je večer prije gađao trice kao da je Steph Curry, ovaj put je završio na 0-3 i ukupnom omjeru šuta 3-8. Nisu ni drugi bili bolji, najefikasniji Young postigao je 22 uz deset skokova. Netsi su sad na 13-39 i Philadelphia im s ovom osmom pobjedom 'puše za vrat'. A do nje su došli uz 22 poena najefikasnijeg Okafora, koji je ujedno imao i 17 skokova, od čega sedam u napadu i to je bilo ono presudno.

Dok je nama ova utakmica bila zanimljiva zbog hrvatskog reprezentativca, NBA je ponudio niz velikih ogleda, od kojih je najzanimljiviji bio onaj između Golden State Warriorsa i Oklahoma City Thundera. Momčadi koje igraju više nego zanimljivu i napadački orijentiranu košarku, nisu razočarale. Naravno na svom terenu su prvaci još jednom slavili, a bilo je 116:108.

To je 41. domaća pobjeda zaredom nevjerojatnih Warriorsa, a nije ju ugrozilo ni 40 poena sjajnog Kevina Duranta, koji je tome dodao i 14 skokova, kao i pet asistencija. Uz njega je 27 zabio Westbrook i upisao još 12 asistencija. Ne treba zanemariti ni sjajnog Kantera sa 14 poena i 15 skokova. Ali nije bilo dovoljno, čak nije pomoglo ni što se iz ponora od 49:68 Oklahoma vratila na 104:104 tri minute i 25 sekundi do kraja. Kao da su Warriorsi tad samo dodali još malo gasa i to je bilo to.

Steve Kerr pozvao je minutu odmora, smirio svoje igrače pa su u takvom stanju Curry i Thompson u samo minutu i pol sa sedam zajedničkih poena vratili prednost, i to od 110:104. Tu nije bilo povratka. Na kraju je Curry završio utakmicu s 26 poena, deset asistencija i šest skokova te je bio najefikasniji u svojoj momčadi. Barnes je bio odmah do njega s 19 i Thompson je dodao još svojih 18. Warriorsi su sad na omjeru 46-4, a Oklahoma na 38-14.

Treba spomenuti da je u pobjedi Minnesote od 112:105 protiv Chicaga igrao i Damjan Rudež. Dobio je čak 14 minuta priliku, ali nije zabio niti koša. Pokušao je dvaput za tri. No, imao je zato jednu ukradenu loptu i četiri skoka.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider