Košarka
SPORTOVI
Košarka
Gužva na Istoku

Bogdanovićev odličan nastup u sjeni teškog poraza Netsa

Doigravanje je sve bliže i NBA momčadi koje se bore za što bolju poziciju pokazuju koliko vrijede, a Boston Celticsi vrijede i to su dokazali pobjedom u Torontu, dok je Miami u trenucima kad je trebalo nešto pokazati stao i sad ga nije dostigao samo Brooklyn već i "kelti"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Boston je slavio nakon produžetaka protiv Raptorsa 117:116 u infarktnoj utakmici, gdje su pobjedu željele obje momčadi. Domaći jer im je to "ulaznica" za treće mjesto uoči doigravanja, a gosti jer im je to ulaznica u doigravanje s osme ili sedme pozicije.

Iako je najbolji strijelac bio Thomas s 25 poena, u junaka se prometnuo Smart (15) ubačajem u posljednjoj sekundi. Ali sve mu je namjestio Thomas. Naime, imali su Raptorsi 2,6 sekundi do kraja vodstvo 116:115, a potom se Thomas sjurio u reket domaćih, svi su ga odlučili zaustaviti i zaboravili su na Smarta pod košem, koji "podvaljenu" loptu posprema i osigurava veliku pobjedu Celticsima.

Rijetko se takva akcija viđa dok je tako malo do kraja, ali to je NBA! Inače, kod domaćih je ponovno briljirao DeRozan, zabio je 38, a odlično mu se priključio Williams s 27 poena. Toronto je i dalje četvrti, ali uz omjer 45-32. Chicago je pobjedu dalje, baš kao što je Washington pobjedu ispod. Boston je osmi uz 35-42.

Igrao je i naš Bojan Bogdanović, ali neće to baš pamtiti jer njegovi Netsi su teško poraženi na gostovanju kod Atlante (99:131). Svjetla točka je 19 poena našeg reprezentativca, bio je najbolji strijelac u svojim redovima i nadajmo se da će Brooklyn ući u doigravanje pa da osjeti draž tog dijela natjecanja. Kod domaćih najviše su zabili Carroll i Horford - po 20. No ukupno su sedmorica bila dvoznamenkasta.

Kod Detroita su u pobjedi nad Miamijem (99:98) dvoznamenkasta bila četvorica, ali bilo je to dovoljno za veliku pobjedu nad aktualnim prvacima Istoka. Ujedno, taj poraz je Heat stajao mjesta u doigravanju, trenutno su deveti (34-42), a do prije tjedan dana bili su sedmi. Previše su gubili u posljednje vrijeme, a ovaj poraz uslijedio je protiv momčadi koja se još nada čudu i ulasku u doigravanje (30-47). Nevjerojato u cijeloj priči jest da je Heat imao 95:83 četiri minute do kraja da bi potom primili 16 i zabili samo tri, nešto kao katastrofa u doigravanju protiv Dallasa kad su prosuili 15 poena razlike. Briljirao je Jackson s 29 poena i 11 asistencija, a kod gostiju najbolji je bio Wade (24).

Posljednjih pet utakmica ponudit će konačni odgovor na putnike u doigravanje i s koje pozicije tamo kreću, a bit će itekako napeto! Tek su Hawksi i Warriorsi osigurali svoje prve pozicije.

NBA liga, subota:

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 92:91
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 131:99
Detroit Pistons - Miami Heat 99:98
Toronto Raptors - Boston Celtics 116:117p (104:104)
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 83:92
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 110:123
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 90:97
Denver Nuggets - LA Clippers 92:107
Phoenix Suns - Utah Jazz 87:85
Portland Trailblazers - New Orleans Pelicans 99:90

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider