Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika muka na startu

Bogdanović: Poraz bi nas dotukao; Rudež: Ispričavam se svima koji su ovo morali gledati

Hrvatski košarkaši su trebali 45 minuta teške muke kako bi u prvom dvoboju na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj svladali uporne i borbene Filipince sa 81-78...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Dopustili smo Filipincima da dođu do šuta za pobjedu. Poraz bi nas psihički dotukao, bacio totalno dolje'', priznao je Bojan Bogdanović.

Hrvatska nakon velike drame slavila protiv Filipina u produžecima!

"Nakon dobrog početka u momčad se uvukla nervoza i evo kako je završilo. Dopustili smo Filipincima nakon prve četvrtine previše otvorenih šuteva, nismo zatvorili njihov napadački skok, a upravo smo o tome najviše razgovarali uoči utakmice. Pišu se dva boda, a ostalo treba zaboraviti. Već sutra nas čekaju Argentinci", izjavio je nakon utakmice Bojan Bigdanović, s 26 koševa najbolji strijelac Hrvatske.

"Ispričavam se svima kojima smo pojeli puno živaca. Na kraju je najbitnija pobjeda. Znali smo da ih nećemo razbiti sa 30 razlike, bili smo spremni na tešku utakmicu, ali ne baš tako tešku", priznao je Damjan Rudež te dodao:

"Filipini su takva reprezentacija. Kad ima daš da se razmašu, kao što smo to mi napravili, kad uđeš u njihov ritam, onda nije lako s njima igrati."

Najviše problema Hrvatskoj napravio je NBA centar Andray Blatche.

"Previše smo puštali Šarića, Žorića i Markotu da sami igraju protiv njega. Trebali smo više pomagati", istaknuo je Bogdanović te najavio bolje izdanje Hrvatske protiv Argentine.

"Čeka nas drugačiji protivnik. Prigoni, Nocioni i Scola čine okosnicu momčadi. S njima ćemo više igrati 'pet na pet'. Vjerujem da smo spremni nositi se s njima." (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider