Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ponajbolja partija u NBA ligi

Bogdanović briljirao u važnoj pobjedi Netsa

Bojan Bogdanović odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Netsa postigavši 18 koševa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Brooklyn Netsa ostvarili su važnu 106-98 domaću pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa u borbi za plasman u doigravanje, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Netsa postigavši 18 koševa (šut iz igre 7-12, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz četiri skoka za 32 minute provedene na parketu.

Netsi su kontrolirali rezultat tijekom čitavog drugog poluvremena i stigli do važne pobjede do koje su ih predvodili Joe Johnson sa 20 poena i 9 asistencija, te Brook Lopez sa 20 ubačaja i 9 skokova, a odmah do njih bio je Bogdanović koji je donio vrlo važan impuls ulaskom s klupe. Kod Cavsa, kojima je prekinut niz od četiri pobjede zaredom, najučinkovitiji su bili Kyrie Irving (26) i LeBron James (24, 9 asistencija).

Usprkos pobjedi protiv Cavsa, Netsi su i dalje izvan kruga momčadi koje bi ušle u doigravanje da sezona završi ovog trenutka, sada su deveti u Istočnoj konferenciji s omjerom 31-40, dok osmo mjesto drže Boston Celticsi sa 32-40.

Celticsi su zadržali prednost u odnosu na Netse zahvaljujući 96-92 gostujućoj pobjedi protiv najlošije momčadi u ligi ove sezone New York Knicksa. Isaiah Thomas (18) i Jae Crowder (17) bili su najbolji kod Celticsa, dok je Andrea Bargnani (25) bio prvo ime Knicksa.

Poraz Clevelanda omogućio je Atlanta Hawksima da 99-86 domaćom pobjedom protiv Miami Heata osiguralu status prvog nositelja na Istoku gotovo 20 dana prije završetka ligaškog dijela sezone. Hawksima je to tek drugi put otkako nastupaju u Atlanti da su osigurali prvo mjesto na Istoku, dosada im je to uspjelo tek 1994. godine, a u preostalih 10 utakmica trener Mike Budenholzer imat će zadatak izbalansirati minutažu svojih igrača prije nastupa u doigravanju. DeMarre Carroll (24) i Paul Millsap (21) bili su najbolji kod Hawksa, dok je Heat predvodio Luol Deng (17, 10 skokova).

Derbi večeri igran je u Memphisu gdje je vodeći sastav Zapada i čitave lige Golden State Warriorsi uvjerljivo svladao drugu momčad Zapada, domaće Grizzliese, sa 107-84. Warriorsi su imali još jednu sjajnu šutersku večer, pogodili su 16 od 31 pokušaja za tricu, te ostvarili osmu pobjedu zaredom, a ukupno već 59. u sezoni. Stephen Curry (38, 10 asistencija) i Klay Thompson (28) "izrešetali" su obruč domaćih kod kojih su najučinkovitiji bili Mike Conley (16) i Jeff Green (16). Zanimljivo, uspjehom protiv Memphisa Golden State je ove sezone ostvario pobjedu protiv svih momčadi u ligi.

Prvaci San Antonio Spursi ostvarili su uvjerljivu 94-76 domaću pobjedu protiv svojih teksaških rivala Dallas Mavericksa. Boris Diaw (19) predvodio je Spurse, dok je najbolji kod Mavsa bio Tyson Chandler (10, 14 skokova), a navijače Mavsa uz poraz može zabrinuti i ozljeda koljena njihovog najboljeg strijelca Monte Ellisa koji je morao napustiti dvoboj sredinom treće četvrtine.

Toronto Raptorsi su rutinskom 94-83 pobjedom protiv ove sezone slabih Los Angeles Lakersa osigurali prvo mjesto u skupini Atlantic i prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. Jonas Valančiunas (19) predvodio je strijelce Raptorsa, a Jeremy Lin (18) Lakersa.

U petak su nastup u doigravanju osigurala dva sastava sa Zapada, Houston Rocketsi koji su sa 120-110 na svom terenu svladali Minnesota Timberwolvese, te Los Angeles Clippersi koji su kao gosti svladali Philadelphia 76-erse sa 119-98. Najbolji u sastavu Houstona bio je James Harden (33), dok je Wolvese predvodio Andrew Wiggins (31). U pobjedi Clippersa briljirali su Chris Paul (25) i DeAndre Jordan (17, 20 skokova), dok Sixersima nije pomogla niti odlična partija Nerlensa Noela (30, 14 skokova).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider