Košarka
SPORTOVI
Košarka
oduševio i duncana

VIDEO Posramio 3. pick NBA drafta i izazvao ovacije suparničkih navijača

Po prvi puta nakon Predraga Stojakovića i Vlade Divca NBA liga bruji o srpskom košarkašu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boban Marjanović, 222 centimetara visoki centar, dobio je prvu pravu priliku zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta - NBA ligi. Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich dao je priliku srpskom centru na gostovanju kod Philadelphije 76ersa, što je ovaj iskoristio na najbolji mogući način.

Marjanović je na parketu proveo 17 minuta, a u tom je periodu uspio oduševiti i domaće navijače. Upisao je 18 koševa, četiri skoka, asistenciju, dvije ukradene i izgubljene lopte. Iz igre je promašio samo dvije lopte (8-10), dok je s crte slobodnog bacanja bio nepogrešiv (2-2).

Treba reći da je Marjanović na dvije utakmice otišao u razvojnu ligu, Austin Spurs, gdje je zabilježio 50 poena (šut iz igre 23-29), 22 skoka, sedam asistencija, četiri blokade, devet izgubljenih lopti i to sve u 53 minute na parketu.

Ono što je oduševilo navijače u noći s ponedjeljka na utorak nisu monstruozna zakucavanja, kojih je bilo nekoliko, već baratanje loptom, osjećaj za šut s distance i inteligencija na parketu.

Vrijedi istaknuti dva snažna zakucavanja, jedno pored dvojice domaćih košarkaša i jedno pored trećeg picka NBA drafta Jahlila Okafora, te finta koju je prodao potonje spomenutom igraču i učinio ga, blago rečeno, smiješnim.

Nakon ovakve partije, koju je San Antonio dobio sa 119:68, što je ujedno najveća klupska pobjeda svih vremena, Marjanović će sigurno dobivati više minuta kod Popovicha kako sezona bude odmicala dalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider