Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonja nije igrao

Barcelona bolja od Panathinaikosa, Zvezda srušila prvaka Europe

U susretu devetog kola E skupine TOP 16 košarkaške Eurolige Barcelona je u Ateni pobijedila Panathinaikos 81-77 uz osam koševa hrvatskog reprezentativca Ante Tomića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelonu su do šeste pobjede predvodili Justin Doellman sa 21 košem i sedam skokova, Juan Carlos Navarro sa 17 koševa, te Tibor Pleiss sa 15 koševa. Ante Tomić je na parketu proveo 25 minuta postigavši osam koševa uz šut 3-7 iz igre, te 2-5 s linije slobodnih bacanja. Hrvatski centar je uhvatio sedam lopti, te dodao četiri asistencije. Mario Hezonja nije nastupio. Kod domaćina najefikasniji su bili Esteban Batista sa 16 koševa i devet skokova, te James Gist sa 14 koševa.

U drugom susretu iz ove skupine Crvena zvezda je u Beogradu pobijedila prvaka Europe Maccabi Tel Aviv 89-76. Beogradski sastav su do druge pobjede predvodili Boban Marjanović sa 19 i Marcus Williams sa 17 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Devin Smith sa 15 i Jeremy Pargo sa 14 koševa.

Jučer je Alba u Berlinu pobijedila Žalgiris 80-72 uz 13 koševa Marka Banića i 12 koševa, te šest skokova Leona Radoševića. U posljednjem susretu ovog kola u petak se sastaju Galatasaray - Real Madrid,

Na ljestvici skupine E vodi Real Madrid sa sedam pobjeda i jednim porazom, a zatim slijede Maccabi Tel Aviv i Barcelona sa po šest pobjeda i tri poraza. Četvrti je Panathinaikos (5-4), peta je Alba Berlin (4-5), šesti Žalgiris (3-6), a zadnja dva mjesta drže Crvena zvezda (2-7) i Galatasaray (2-6).

U skupini F Fenerbahče je pobijedio Nižnji 92-79, a hrvatski košarkaš Luka Žorić je za pobjednički sastav zabio dva koša uz četiri skoka. Fener je predvodio Nemanja Bjelica sa 16 koševa, dok je u ruskim redovima najefikasniji bio Trey Thompkins sa 22 koša.

Moskovski CSKA je na gostovanju pobijedio Laboral Kutxa 81-74. U petak se sastaju EA7 Milano i Olympiakos, te Unicaja Malaga i Anadolu Efes

Na ljestvici vode Fenerbahče (7-2) i CSKA Moskva (7-2) ispred Olympiakosa (7-1). Slijede Anadolu Efes (4-4), Laboral Kutxa (4-5), Nižnji (2-7), EA7 Milano (2-6) i Unicaja Malaga (1-7).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider