Košarka
SPORTOVI
Košarka
Top 16 Eurolige

Banić i Radošević srušili Zvezdu, 'double-double' Šarića

U susretu 12. kola E skupine Top 16 faze košarkaške Eurolige Alba je na krilima hrvatskih košarkaša Marka Banića i Leona Radoševića u Berlinu pobijedila Crvenu zvezdu 73-68 i ostala u igri za četvrto mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odličnu predstavu pružio je i Dario Šarić koji je u porazu Anadolu Efesa kod Olympiakosa 75-86 ostvario 'double-double', po deset koševa i skokova, uz dvije asistencije.

Banić je s 18 koševa uz 80 posto šuta i dva skoka bio najbolji igrač u redovima njemačkog sastava, dok je Leon Radošević ubacio 10 koševa i dodao četiri skoka. Odlični su bili i Alex Renfroe s 13 koševa i Reggie Redding s osam koševa, 11 asistencija i osam skokova. Kod beogradskog sastava najbolji su bili Boban Marjanović s 27 i Charles Jenkins s 19 koševa.

U jučer igranom susretu Barcelona je u Kaunasu pobijedila Žalgiris 83-72. Barcu su do devete pobjede u skupini predvodili Alex Abrines sa 16 koševa, te Tibor Pleiss sa 14 koševa i sedam skokova. Hrvatski reprezentativac Ante Tomić zabio je 11 koševa uz tri skoka, dok Mario Hezonja nije nastupio. Kod Žalgirisa najbolji su bili James Anderson s 24 i Arturas Milaknis s 12 koševa.

U petak su na rasporedu još dvije utakmice, a sastaju se Galatasaray - Panathinaikos, te Real Madrid - Maccabi Tel Aviv.

Na ljestvici vodi Barcelona (9-3) ispred Real Madrida (9-2) i Maccabi Electre (7-4). Slijede Alba Berlin (6-6), Panathinaikos (6-5), Žalgiris (4-8), Crvena zvezda (3-9) i Galatasaray (2-9).

U skupini F lider Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio Unicaja Malaga 78-63 ostvarivši i desetu pobjedu u skupini, dok Unicaja ima isto toliko poraza. Luka Žorić nije nastupio za Fener zbog ozljede, a turski sastav su do pobjede predvodili Andrew Goudelock sa 22 koša i Nemanja Bjelica sa 15 koševa. Kod Unicaje najefikasniji su bili Ryan Toolson sa 14 i Stefan Marković sa 10 koševa.

Olympiakos je u Pireju pobijedio Anadolu Efes 86-75 ostvarivši devetu pobjedu. Kod Grka je najefikasniji bio Amerikanac s hrvatskom putovnicom Oliver Lafayette sa 17 koševa. Georgios Printezis je dodao 15 koševa i 12 skokova, a Ioannis Papaetrou 12 koševa. Kod Efesa je najefikasniji bio Stratos Peperoglu sa 23 koša, dok je hrvatski košarkaš Dario Šarić ostvario 'double-double', po 10 koševa i skokova. I turski sastav ima Amerikanca s hrvatskom putovnicom, no Dontaye Draper nije bio previše raspoložen za igru. Za 21 minutu nije postigao niti jedan koš uz tri skoka i jednu asistenciju.

EA7 Milano je pobijedio Laboral Kutxa 99-85 uz sjajnu partiju Alessandra Gentilea koji je zabio 29 koševa, te dodao sedam skokova i četiri asistencije.

U posljednjem susretu u petak se sastaju Nižnji Novogord i CSKA Moskva.

Na vrhu ljestvice je Fenerbahče (10-2), Olympiakos je drugi (9-3), a CSKA na trećem mjestu (9-2). Slijede Anadolu Efes (5-7), Laboral Kutxa (5-7), EA7 Milano (4-8), Nižnji Novgorod (3-8) i Unicaja Malaga (2-10).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider