Košarka
SPORTOVI
Košarka
"skinut s aviona"

Bomba iz Cibone: Žižić na izlaznim vratima, Aco Petrović podnio ostavku!

Loše božićne vijesti stižu za sve ljubitelje zagrebačke Cibone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju uglednog košarkaškog portala Sportanda najveći hrvatski talent Ante Žižić na izlaznim je vratima Cibone. Centar je, kako nam je potvrdio izvor blizak situaciji, "skinut s aviona za Bar" gdje je Cibona trebala igrati utakmicu ABA lige "kako bi finalizirao transfer u Darussafaku".

"Darussafaka Dogus je blizu potpisivanja ugovora s Antom Žižićem. Hrvatski talent, koji je bio 23. pick posljednjeg NBA Drafta, nije putovao s momčadi na utakmicu ABA lige. Vijest je prvi prenio novinar Hrvoje Slišković", piše Sportando.

O cijeloj se situaciji nedugo nakon toga oglasio i klub:

"Poštovani,

u ime KK Cibona službeno Vas želim obavijestiti o situaciji s Ante Žižićem. Žižić nije otputovao s ekipom na utakmicu 15.kola ABA lige protiv Mornara. Ostao je u Zagrebu jer su u tijeku pregovori s jednim euroligaškim klubom o njegovom prelasku prije nove godine.

Nije tajna da se mnogi klubovi zanimaju za 19-godišnjeg Žižića. KK Cibona je iznimno ponosna i sretna što stvara takve igrače kao što je Žižić, za koje se bore mnogi Europski, ali i NBA klubovi, što ujedno potvrđuje kvalitetu rada kluba s mlađim dobnim skupinama.

Ova situaciju će svakako doprinijeti stabilnosti i financijskoj situaciji kluba. Otvorit će se i prilika za mlađe igrače iz klupskog pogona kako bi se pokazali kao što je to učinio i sam Žižić prije 2 godine.

Pred Antom su veliki izazovi i ambicije. Kako god završila ova priča mi smo ponosni na njega te s veseljem gledamo na njegovu blistavu košarkašku budućnosti.

Ovim putem vas želimo obavijestiti kako je zbog trenutne situaciju u klubu oko eventualnog odlaska Ante Žižića, gospodin Aco Petrović podnio ostavku na svim funkcijama koje izvršava u klubu.

U službenom priopćenju gospodina Ace Petrovića stoji:

„S obzirom da je KK Cibona odlučila prodati Žižića u trenutku kada treba odigrati utakmice protiv Mornara i Partizana te na taj način ugrozila svoje sportske interese podnosim ostavku na mjesto Izvršnog dopredsjednika, člana Skupštine te predsjednika UO KK Cibona.“".

Žižić je ove sezone najbolji igrač Cibone s prosjekom od 20 poena, 9.2 skokova, 1.5 asistencija i 1.2 blokade.

Zbog te je prodaje izvršni dopredsjednik Cibone Aleksandar Petrović podnio ostavku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider