Košarka
SPORTOVI
Košarka
CP3 zasjenio LeBrona i društvo

All-Star spektakl Zapadu, čudesni Paul odnio MVP nagradu!

Košarkaši Zapadne konferencije pobijedili su kolege s Istoka 143-138 u All-Star NBA utakmici, koja se u noći s nedjelje na ponedjeljak odigrala u Houstonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to treća pobjeda zaredom Zapada, no još uvijek Istok ima primat u ovim ekshibicijskim ogledima, te vodi u međusobnim omjerima 36-27.

Titulu najkorisnijeg igrača ponio je Chris Paul, razigravač Los Angeles Clippersa, koji je uz šut 7-10 iz igre ukupno ubacio 20 poena, a tome je dodao i 15 asistencija, te četiri ukradene lopte. Za Paula je ovo bio šesti nastup na All-Star ogledu i prva ovakva nagrada.

Šuterski je kod Zapada bio raspoložen i Kevin Durant koji je ubacio 30 poena uz šut iz igre 13-24, dok je napadački rezerviran, kao i u posljednje vrijeme u svojim Lakersima, bio Kobe Bryant. Uz šut 4-9 Kobe je ubacio devet poena, ali je imao i osam asistencija, te po dvije ukradene lopte i blokade.

Nekoliko odličnih obrambenih reakcija je napravio na Jamesu i to u ključnim momentima ogleda, kada je Kobe i bio zadužen za zvijezdu Miamija. Poslije prve blokade je omogućio kontru Durantu, a nakon ukradene lopte i lagani koš Griffina.

''Znate, mogu igrati jako dobru obranu, zapravo, ja bih to nazvao jako inteligentnom obranom'', uz smješak je govorio Bryant koji se posredstvom izjava Michaela Jordana zadnjih dana opet našao u središtu usporedbi s LeBronom Jamesom.

Na drugoj je strani najbolji bio Carmelo Anthony sa 26 poena i 12 skokova, dok je Dwyane Wade ubacio 21 poen uz sedam asistencija. James je imao 19 koševa i pet skokova, ali i četiri izgubljene lopte (većina ih je došla kao produkt Bryantova čuvanja), te slabiji šut nego što je bio slučaj zadnjih tjedana u NBA ligi (7-18).

Recimo da su veterani na obje strane odigrali minimalno - Tim Duncan osam, a Kevin Garnett sedam minuta, a NBA liga se vraća svom normalnom ritmu igranja utakmica u noći s utorka na srijedu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider