Košarka
SPORTOVI
Košarka
stopama oca

Jedan od najboljih europskih košarkaša pojačao Panathinaikos!

Alessandro Gentile igrao je u Milanu kod Jasmina Repeše i s Krunoslavom Simonom, no od 19. prosinca njegova nova adresa je u glavnom gradu Grčke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih mladih europskih igrača Alessandro Gentile (24) napustio je redove talijanske momčadi Milano koju vodi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša i preselio u roster slavnog grčkog kluba Panathinaikosa. Nezadovoljan načinom na koji ga Repeša koristi Gentile je odlučio da se želi okušati u nekoj drugoj okolini, pa zašto ne u klubu u kojem je igrao i njegov otac Nando od 1998. do 2001. godine. Štoviše, Nando Gentile je pomogao Panathinaikosu u osvajanju euroligaškog naslova 2000. godine.

Gentile je pomogao Milanu u osvajanju talijanskog naslova 2014. i 2016. godine, a prošle sezone podigao i trofej talijanskog kupa. Karijeru je započeo u Benettonu iz Trevisa i na njega se oduvijek gledalo kao na velikog talenta koji nikako da pokaže svoj puni potencijal.

U Euroligi je debitirao s tek navršenih 19 godina i dosada je nastupio u 71 utakmici. Ove je sezone na prosjeku od svega 10.8 poena po susretu, a kako je nastupao za Milano neće smjesti zaigrati za Panathinaikos u Euroligi sve do faze Topa 16 koja započinje 5. siječnja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider