Košarka
SPORTOVI
Košarka
Financijski sanirao klub

Aco Petrović je uspio: 'Cibona više nije u blokadi!'

Kao što je i najavljivano, Aco Petrović uspio je deblokirati račun Cibone i financijski sanirati klub do te mjere da se može normalno funkcionirati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Račun kluba više nije u blokadi. Većina dugova je podmirena, a počeli smo i razgovore s čovjekom koji bi trebao biti predsjednik kluba'', rekao je Aco Petrović na konferenciji za novinare.

Otkako je 4. kolovoza imenovan povjerenikom za Cibonu od strane gradonačelnika Milana Bandića, Petrović je uz pomoć dviju presica i brojnih intervjua pokušavao apelirati na vjerovnike i uspio je obaviti nekoliko teških razgovora oko nagodbi koje Ciboni život znače.

S obzirom da je Aco najavio da mu je naum da do 1. rujna isplati i zaostatke za prošlu sezonu u visini od 2,5 milijuna kuna, danas je rekao 'Cibona je spašena'. Dakako, samo uz uvjet da se ubuduće troši onoliko koliko se ima i da ovaj nekad veliki klub barem nekoliko godina živi u realnosti i skladu sa svojim mogućnostima.

''U proteklih desetak dana riješili smo puno dugova, skinuli blokadu klupskog računa i dogovorili se s igračima vjerovnicima koji su pokrenuli blokadu kod FIBA-e. Bilo je strašno naporno, katkada smo direktor Domagoj Čavlović i ja mislili da je sve otišlo k vragu, ali uspjeli smo omogućiti Ciboni da krene u novi početak. Mislim da je ovo strašno bitan trenutak u klupskoj povijesti, kao i neki rezultati i trofeji iz prošlosti", rekao je Aleksandar Petrović u na konferenciji za medije koja je održana u Ciboninoj trofejnoj dvorani.

Novac iz četiri izvora

Petrović je rekao je da je novac kojim su podmireni dugovi došao iz četiri izvora.

"Jedan dio je dao Grad Zagreb, drugi dio je pokriven odštetom koju je za prelazak Darija Šarića uplatio Efes Pilsen, a ostatak su pokrila dva prijatelja kluba koji su dugo vezani za Cibonu i željeli su ostati anonimni."

Skidanjem blokade kod FIBA-e Ciboni je omogućeno dovođenje igrača koji prije godinu dana, kad je ta blokada opokrenuta, nisu bili registrirani za hrvatski klub. Tako će najkasnije u srijedu za Cibonu potpisati 22-godišnje krilo Boris Barać, mladi hrvatski reprezentativac i dosadašnji igrač Širokog, te 28-godišnji centar Jure Lalić koji je prije četiri godine već nosio dres Cibone. Od igrača iz prošlosezonske momčadi, koji nisu više bili pod ugovorom, dogovoren je ostanak iskusnog beka Ivana Siriščevića.

Blassingame se vraća

Svakako najzanimljiviji dogovor postignut je s jednim od prošlogodišnjih junaka u osvajanju regionalne lige, Amerikancem Jerelom Blassingameom koji se prvo odrekao unosnog ugovora, a potom u novim okolnostima i pod bitno povoljnijim financijskim uvjetima za Cibonu odlučio i sljedeće sezone igrati u Draženovom domu.

"Nećemo se boriti za titulu, ali da ćemo biti otraga - nećemo. Preživjet ćemo. Sviđa mi se ovo što vidim na terenu", prokomentirao je Petrović, te kao jedno od najvećih klupskih pojačanja najavio povratak trenera Danijela Lutza koji je prije dvije sezone Cibonu doveo do dvostruke krune, a koji će od sada biti zadužen za rad s mladim igračima te za koordinaciju rada u mlađim dobnim kategorijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider