Košarka
SPORTOVI
Košarka
Repovi iz finala

Aco opalio po Cedeviti: To je primitivno i nekulturno, neću im to zaboraviti

Nakon što je Cibona osvojila prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete, izvršni dopredsjednik Aleksandar Petrović bio je vrlo ponosan na ukupan klupski učinak u netom okončanoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Jedini smo hrvatski klub koji je nastupio u sva četiri državna finala. Prvaci smo s juniorima i mlađim kadetima, a drugi sa seniorima i kadetima. Sve to izveli smo s najmanjim proračunom u povijesti kluba, a da ni lipa novog duga nije proizvedena. Sretni smo zbog načina na koji su naši mlađi kadeti osvojili naslov pri čemu je sin Nikše Prkačina iskazao apsolutnu dominaciju. Za razliku od oca koji je igrao samo pod košem, mali ima sve dimenzije igre i mogao bi biti dominantna četvorka.

Premda će priznati da je Cedevita posve zasluženo osvojila seniorski naslov, Aci je iz te seniorske završnice ipak nešto zasmetalo.

''Kao nikada do sada finale je završio bez repova pa nas je zasmetalo što je na njihovoj internoj fešti na primitivan i nekulturan način upotrijebljeno Cibonino znakovlje na određenom broju Cedevitinih slavljeničkih majica. Ta metla preko Cibonina imena nešto je što im nećemo zaboraviti i što ćemo znati valorizirati u svojim budućim odnosima s tim klubom. Nećemo poduzimati nikakve dodatne mjere, ali to ćemo pamtiti dok se mi kao klub ne resetiramo.''

A proces resetiranja, kako najavljuje Petrović, trebao bi se pokrenuti oko 15. srpnja.

''Tada bi se trebala održati skupština kluba u koju bi, baš kao i u Upravni odbor, trebali ući predstavnici našeg budućeg glavnog sponzora. Tek kada se to potpiše znat ćemo potpune gabarite za sljedeću sezonu u kojoj želimo dovesti tri kvalitetna hrvatska igrača, a potencijalno i jednog do dvojicu Amerikanca. Dakako, najprije trebamo vidjeti kako će Žižić i Slavica proći na NBA draftu i hoće li se nastaviti razvijati kod nas još koju sezonu, koju će priliku dobiti i Popić i Mandić s kojima smo potpisali ugovor, ali i Buljević i Uljarević s kojima ćemo tek potpisati jer još nisu napunili 18 godina.''

Kraljević umjesto Žižića

Od srijede pa sve do 10. srpnja Aco će biti puno prisutniji u jednom drugom projektu. Na čelu hrvatske košarkaške reprezentacije pokušat će se plasirati na Olimpijske igre.

''Okupljamo se u srijedu, a s obzirom na to da Šarić, Simon, Hamilton i Radošević igraju sa svojim klubovima finala nacionalnih prvenstava, očekujem da se taj dan pojavi 11 igrača plus jedan. Naime, s obzirom na to da je Ante Žižić ozlijeđen i da neće biti spreman za početak priprema, pozvao sam Zadrova centra Filipa Kraljevića koji će u startu sparirati Bilanu. Potrebno mi je da u startu imam po dvije petice i dvije četvorke, a to su Šakić i Arapović, kako bih imao kompoziciju treninga.''

Četiri igrača, Bogdanović, Hezonja, Ukić i Stipčević, poseban su slučaj. Njihove su sezone davno završile, pogotovo dvojici NBA-jevaca, pa su do sada radili individualno.

''Od prvog dana ovo će biti NBA profil priprema. Ujutro ćemo raditi rehabilitacijski dio, tehniku i šut, a popodne napadačke setove. Jako ćemo puno raditi na šutu jer 5. srpnja, na dan prve kvalifikacijske utakmice, moramo biti u šuterskoj formi. Četvorka koja dolazi kasnije mogla bi se pojaviti oko 16. lipnja. Volio bih da svi dođu u istom danu kako bih taktiku ponavljao samo jednom.

Ukić ostaje kapetan

Umjesto američkih bekova, ovaj će put za Hrvatsku igrati američki centar Justin Hamilton, igrač Valencije kojemu je majka Hrvatica.

''Kad sam vidio kakav govor tijela ima Lafayette i kada mi se na potrošenost požalio Draper, a Roko Ukić zdrav je i željan igre pa će on i ostati kapetan, tada sam se na mjestu naturaliziranog igrača odlučio za Hamiltona. A njegova će supruga roditi dok bude na pripremama pa smo se dogovorili da, čim mu završi doigravanje s Valencijom, odmah ode u SAD vidjeti suprugu i dijete te da se potom vrati. Lidija iz HKS-a, osoba zadužena za korespondenciju, i ja, oduševljeni smo njegovom željom da igra za Hrvatsku'', zaključio je Petrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider