Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pilepić i Žižić najbolji

Cedevita slavila u Ljubljani, poraz Cibone u Draženovu domu

Polovičan učinak ostvarili su zagrebački klubovi u ABA ligi u ovom kolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjeljnim susretima 23. kola regionalne košarkšake ABA lige Cedevita je u Ljubljani svladala Union Olimpiju s 91-84, dok je Cibona u KC Dražen Petrović poražena od Mega Leksa.

Važnu pobjedu u Areni Stožice ostvario je hrvatski prvak, kojom je Cedevita ostala u utrci za drugim mjestom s Crvenom zvezdom. U izjednačenom dvoboju momčad Veljka Mršića je odlučujuću prednost stekla od 32. do 37. minute, kada je zaostatak od -2 (71-73) serijom 13-0 pretvoren u nedostižnih +11 (84-73), iako su Ljubljančani uspjeli doći na samo dva koša zaostatka u 39. minuti. No, mirnom i preciznom završnicom, Cedevita je došla do 17. ovosezonske pobjede u ABA ligi.

Fran Pilepić je postigao 20 koševa uz samo jedan promašaj, James White je ubacio 19 poena uz šest skokova, a Miro Bilan je dvoboj završio s 15 koševa, devet skokova i četiri asistencije. Strijelce Olimpije su predvodili Zack Wright s 18 i Miha Lapornik sa 17 koševa.

U drugom večerašnjem ogledu Cibona je na svom parketu izgubila od Mega Leksa 82-89 upisavši 13. poraz. Gosti su vodili tijekom cijelog dvoboja, Cibona se u 35. minuti primakla na samo tri koša zaostatka (72-75), ali do potpunog preokreta momčad Damira Mulaomerovića nije uspjela doći.

Goste su do 16. pobjede predvodili Timothe Luwawu-Cabarrot s 21 košem i četiri skoka, te Ognjen Jaramaz sa 16 koševa, šest skokova i četiri asistencije. Kod Cibone najefikasniji su bili Ante Žižić s 23 koša i 11 skokova, Marin Rozić sa 16 koševa te Filip Krušlin sa 12 koševa.

Košarkaši Zadra u subotu su doživjeli poraz u beogradskoj dvorani Pionir na gostovanju kod Partizana 76-87.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider