Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cosey i Barać odlični

Zadar se raspao u drugom poluvremenu, Partizan upisao pobjedu

U krcatom Pioniru Zadrani nisu uspjeli svladati ne odveć jake domaćine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Zadra doživjeli su u subotu poraz u beogradskoj dvorani Pionir na gostovanju kod Partizana 76:87 (18-25, 27-16, 13-23, 18-23), u utakmici 23. kola ABA lige.

Sve do 24. minute utakmice činilo se da bi Zadrani mogli iz Beograda otići kao pobjednici. U tom su trenutku imali osam koševa prednosti (49-41), ali nedostatak preciznosti vanjskih igrača i nedovoljno agresivna igra u obrani do kraja dvoboja, koštala je momčad Ante Nazora uvjerljivog poraza, koji su uspjeli ublažiti u posljednje dvije minute.

Partizan su do 10. pobjede u sezoni predvodili Edo Murić s 20 koševa i sedam skokova te Kevin Jones sa 17 poena i sedam skokova. U momčadi Zadra najbolji je bio Glenn Cosey s 19 koševa, dok je Boris Barać uz 15 poena ugrabio i sedam skokova.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvario je Metalac koji je u svojoj dvorani nadigrao Tajfun sa 78-62 i slovensku momčad prikovao za dno ljestvice.

Sutjeska je u Nikšiću uoči posljednje četvrtine imala prednost od 18 koševa, da bi Krka uspjela izboriti produžetak, ali ne i pobjedom u dodatnih pet minuta kompletirati veliki preokret. Domaći su pobjedom 87-81 povećali svoje izglede za opsatanak, koji bi porazom bili svedeni na puku teoriju.

U nedjelju će u akciji biti preostala dva hrvatska predstavnika u ABA ligi. Cibona u Draženovom domu od 19 sati dočekuje četvrtoplasirani Mega Leks, a pobjedom bi Vukovi učvrstili svoju poziciju na ljestvici. Cedevita će od 21 sat na gostovanju u Ljubljani kod Union Olimpije tražiti pobjedu koja bi joj ostavila realne izglede u borbi za drugo mjesto uoči doigravanja.

ABA liga - 23. kolo:

Sutjeska - Krka 87-81 (pro.)

Metalac - Tajfun 78-62

Partizan - Zadar 87-76

U nedjelju:

Igokea - C. zvezda (17.00)

Cibona - Mega Leks (19.00)

Olimpija - Cedevita (21.00)

U ponedjeljak:

MZT - Budućnost (21.00)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider