Košarka
SPORTOVI
Košarka
glatko izgubili

Težak poraz Cedevite u Beogradu: Partizan pomogao Crvenoj zvezdi

Težak i krucijalan poraz u utrci za prednost domaćeg parketa u polufinalu doigravanja ABA lige doživjela je Cedevita u Beogradu od Partizana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite u susretu su pretposljednjeg, 25. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Partizana u Beogradu sa 61-82 (24-29, 10-19, 12-16, 15-18).

Ovim porazom Cedevita je najvjerojatnije izgubila prednost domaćeg terena u polufinalnu doigravanja protiv branitelja naslova Crvene zvezde. Kolo prije kraja treća Cedevita ima omjer pobjeda i poraza 18-7, dok je Crvena zvezda, koja je ranije u ponedjeljak u Zagrebu svladala Cibonu sa 94-83, druga sa 19-6. Kako je Cedevita bolja od Crvene zvezde u međusobnim susretima, još uvijek postoje teoretski izgledi da hrvatski prvak završi ligaški dio na drugom mjestu. No, za to mu uz pobjedu protiv MZT-a u zagrebu treba i poraz Crvene zvezde protiv Krke u Beogradu.

Cedevita je obrambeno loše krenula u utakmicu, već u prvih sedam minuta je primila 21 koš, te se iz početnog zaostatka nije uspjela vratiti do kraja dvoboja. Vrlo loš šut i veliki broj izgubljenih lopti odveli su igrače Veljka Mršića u još jedan uvjerljiv poraz, četiri dana nakon -24 protiv Lokomotiva Kubana u Krasnodaru.

Kod slabe Cedevite najefikasniji je bio Miro Bilan sa 13 koševa, dok je Kevin Andrew Jones ubacio 21 za Partizan.

Ranije u ponedjeljak Cibona je izgubila na svom terenu od Crvene zvezde sa 83-94 (17-24, 29-26, 22-25, 15-19).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider