Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bilan i Pullen najbolji

Cedevita rutinski protiv Metalca uoči teškog gostovanja

Aktualni prvaci Hrvatske idu prema željenoj poziciji broj dva uoči doigravanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 24. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je pobijedila Metalac 77:63 i ostala u utrci s Crvenom zvezdom za drugo mjesto.

Cedevita je rutinski odradila posao protiv gostiju iz Valjeva. Nakon prve četvrtine momčad Veljka Mršića je imala osam koševa prednosti (22-14), u drugoj dionici bilo je i +16 (37-21), a na koncu je završilo sa 14 koševa viška (77-63).

Cedevitu su do 18. pobjede predvodili Miro Bilan sa 20 koševa i 12 skokova, Jacob Pullen sa 17 koševa, te Fran Pilepić sa 11 koševa. Kod gostiju su najefikasniji bili Nikola Jevtović sa 24 i Nemanja Todorović sa 12 koševa.

Zagrepčani su ovom pobjedom ostali u napetoj utrci za drugu poziciju i prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja. Cedevita i Crvena zvezda su dva kola prije kraja regionalnog dijela bodovno izjednačeni (42), no Cedevita je u prednosti zbog dvije pobjede u međusobnim susretima.

Cedevitu još očekuje gostovanje kod Partizana u idućem kolu, te ogled protiv MZT-a, dok Crvena zvezda gostuje kod Cibone i dočekuje Krku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider