Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mršić ljutit

Cedevita ostala su bez velikog aduta protiv Crvene zvezde

Nizom loših rezultata, košarkaši Cedevite ostali su bez velikog aduta u ABA ligi protiv prvaka - Crvene zvezde!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je sinoć poražena od Partizana, i time je praktički izgubila prednost domaćeg terena u polufinalu protiv Zvezde. Još jedan uvjerljiv poraz Cedevite, samo četiri dana nakon -24 protiv Lokomotiva u Krasnodaru. I dok je protiv moćnih euroligaških klubova visok poraz donekle i opravdan, za sinoćnji nastup protiv Partizana teško je naći ispriku.

Cedevita je porazom pala na treće mjesto ABA lige, pa je izgubila prednost domaćeg terena u polufinalu protiv Crvene zvezde. Preokret u posljednjem kolu tek je u sferi teorije: Cedeviti treba pobjeda, i uz to poraz Zvezde protiv Krke u Beogradu, a to je gotovo nemoguće.

Zagrebačka momčad možda i najvažniju utakmicu sezone odigrala je katastrofalno traljavo i bezvoljno. Trener Cedevite Veljko Mršić kritički se osvrnuo na igru svoje momčadi:

„Može se izgubiti od njih, ali način na koji se izgubi trebamo dobro, dobro analizirati, jer neke stvari se ponavljaju u zadnje vrijeme, očito smo u lošem stanju i moramo se u ovih 12 dana do početka finalne serije protiv Zvezde popraviti na tom planu i vratiti onoj igri kakvu smo imali tamo negdje do kraja prvog mjeseca.“

A šesti poraz u 10 utakmica sigurno nije dobar početak priprema za „play-off“.
Cedeviti je sinoć mogla pomoći Cibona, da je kod kuće pobijedila Crvenu zvezdu. Ali izgubila je 94-83. Protiv aktualnog prvaka, Zagrepčani su odigrali ravnopravne tri četvrtine, no na kraju je beogradski sastav pojačao ritam, i odvojio se na 10-ak koševa razlike. Najbolji u Ciboni bili su James Florence s 20 i Ante Žižić sa 17 koševa.

Trener Cibone Damir Mulaomerović ističe:
„Žao mi je što moji igrači nisu izdržali možda malo više i možda malo više vjerovali u pobjedu. Žao mi je što nismo možda zaprijetili malo više, da smo odigrali možda par napada. Imao sam osjećaj da smo mogli pobijedit Zvezdu.“
Posljednje kolo igra se idućeg vikenda, a polufinalne serije počinju 12. ožujka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider