Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
Hrvatska reprezentacija
Riječi legende Vatrenih

Pogled prema Euru: "S ovom kvalitetom i gardom, Hrvatska je predodređena za velike stvari"

U utorak navečer spustit će se zastor na kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Iako nas još očekuje ždrijeb u subotu 30. studenog, Vatreni, ali i navijači već razmišljaju o tome što ih očekuje na europskoj smotri. Bit će to vrlo specifično prvenstvo jer će se utakmice odigravati diljem Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija slavi 11. plasman na neko od velikih natjecanja. Europsko prvenstvo igrat će se od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine.

"Sada imamo 7-8 mjeseci za uživati u klubovima, dobro se pripremiti za Euro i ako budemo svi zdravi, ja sam uvjeren da ova reprezentacija može igrati veliku ulogu na Euru", poručio je kapetan Luka Modrić.

Bivši Vatreni Mario Stanić dvije stvari smatra ključnima za visoke ambicije na europskoj smotri.

"Sedam mjeseci prije Europskog prvenstva uvijek se svodi na ono što govori i sam izbornik, a to je pitanje zdravlja igrača i njihovih forma koje će biti u klubovima."

gol expired Ususret ždrijebu Eura 2020: Zašto i dalje traje velika borba, čak i onih koji su se već plasirali divider

Stanić se ne zamara skorašnjim ždrijebom skupina...

"U kojoj ćemo skupini biti, čak ni to nije toliki problem, ne bih se čak ni s tim zamarao... Jer s ovom kvalitetom koju mi imamo, s ovim gardom, s ovom dominacijom koju imamo, sasvim je nebitno da li igramo protiv jakih, protiv velikih ekipa, jer ako smo predodređeni za velike stvari, a mislim da jesmo, onda je sasvim prirodno da igramo protiv velikih momčadi."

Masovan, ali i geografski poseban Euro

Euro će s 24 sudionika ponovo biti masovan, a ovoga puta i geografski poseban. Prvi put igrat će se diljem Europe, u 12 različitih gradova, od Irske i Španjolske do Azerbajdžana i Rusije. Polufinalima i finalu domaćin će biti kultni Wembley.

Hrvatska će svoje suparnike saznati 30. studenog u Bukureštu. Još tri reprezentacije bit će poznate do utorka navečer nakon posljednjeg kola kvalifikacija, a još ćemo četiri saznati kroz završne turnire Lige nacija koji se igraju krajem ožujka iduće godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider